Vrijwilligerswerk

De bassist in onze band wil graag vrijwilligerswerk doen, het liefst iets met muziek. Ik nodigde hem uit om te komen kijken bij een repetitie van mijn zanggroepje bij de Novo. Niet alleen vond hij het zelf leuk om te zien en te horen, ook de cliënten waren in hun nopjes met zijn bezoek. Het is dan ook geen wonder dat hij graag een keer wil terugkomen en dan, net als ik, vrijwilliger voor onbepaalde tijd wordt.

Vanmorgen gelijk mijn contactpersoon ingelicht dat de Novo er weer een vrijwilliger bij kan krijgen. Ik denk dat ze daar wel blij mee zijn, want het heeft (voordat ik kwam) twee jaar geduurd voordat ze iemand konden vinden. Er waren in het verleden ook vrijwilligers voor knutselen, spelletjes doen en wandelen maar het lijkt erop dat het clubje toch aardig uitgedund is. Er zijn nog drie vrijwilligers die met een aantal mensen gaan vissen, maar dan is de koek op. Ik ben het langste ‘in dienst’ en hoop dit nog een poosje te mogen doen. Het kost mij niet zoveel tijd en het is dankbaar werk. En het is altijd weer fijn dat sommige cliënten recht voor zijn raap zijn. Ze hebben niet zo’n grote filter als wij en zijn daarom een stuk eerlijker als het erop aankomt.

Mijn vriend de bassist hoopt dat hij ook zijn bijdrage kan leveren binnen het huidige klantenbestand en zal het zanggroepje in het vervolg met mij gaan leiden. Wellicht leidt dit weer tot nieuwe ideeën en kunnen we samen wat uitwerken. We hebben momenteel een repertoire van 149 nummers en dat is nogal wat, maar wie weet kunnen we toch een uitbreiding maken naar een andere type muziek of iets met improvisatie gaan doen. Wie zal het zeggen. In elk geval is dit een leuk vervolg op iets wat ik al meer dan zes jaar met veel plezier doe.

5 gedachten over “Vrijwilligerswerk

  1. En muziek is ook nog eens je hobby. Leuker kan het toch bijna niet. Het is altijd goed om vrijwilligerswerk te doen.

  2. Muziek is eigenlijk overal een beetje een ondergeschoven kindje, dit gaat dus voor beide partijen een aanwinst worden.

  3. Er zitten zeven dagen in een week, en die worden zeer goed gevuld! Ieder op zijn manier, en dat is interessant.

  4. Prachtig om je hobby als vrijwilligerswerk te kunnen doen en dan ook met zoveel plezier. En 149 nummers door en door kennen ik doe het je niet na.

Reacties zijn gesloten.