Nagenieten en uitbuiken

Nog eventjes nagenieten van een fijne eerste kerstdag. Vanmorgen bleek mijn verkoudheid bijna over te zijn, blijkbaar is mijn weerstand toch een stukje beter dan ik eerst dacht.

Eerst op bezoek bij mijn oma (89), waar we macaroni gingen maken. Voor haar is dit een bijzonder gerecht, zo vaak eet ze het niet. Zij is toch een beetje van de generatie aardappels/groente/vlees. Ze vond het lekker en er is nog genoeg over voor een volgende keer. Na het eten nog een kopje thee gedronken, een korte wandeling gemaakt en weer naar huis.

We hadden gisteren al wat voorbereidingen gedaan voor het eten van vanavond. We hoefden alleen nog wat groentes te snijden voor een ovengerecht en soep. Mijn schoonouders kwamen rond vier uur. Eerst even een kopje thee en bijpraten en daarna aan tafel!

Vooraf een paprikasoep, daarna een stuk van de door schoonma gemaakte zalmterrine. Als hoofdgerecht hadden we vier kleinere gerechtjes: een hartige muffin met olijf en zongedroogde tomaat, een courgette gevuld met risotto, ovengegrilde groentes (pastinaak, wortel, ui, aardappel en knoflook) en kalkoenrollade met appel en sjalot. Alles was goed op smaak. Na een korte wandeling aten we nog het nagerecht: griesmeelpudding met kersen.

Er is nog genoeg eten over voor morgen. Dan hebben we een rustige dag met zijn tweeën. Misschien draag ik dan 1 van de 2 paar sokken, die mijn schoonmoeder voor me heeft gebreid.

Een gedachte over “Nagenieten en uitbuiken

  1. Lekker gegeten dus. Hier ook. Haas met krielaardappeltjes. Smullen dus.
    Die sokken houden je voeten wel warm denk ik zo.

Reacties zijn gesloten.