Eten, lezen en muziek luisteren

Jaren geleden kwam het nog wel eens voor dat ik me totaal volgevreten voelde na de kerst, maar dat is dit jaar zeker niet het geval. We hebben zowel eerste als tweede kerstdag licht gegeten, veel groentes en weinig vlees, en dan merk je toch dat je een rustiger gevoel in je buik hebt dan na een flinke steengrillsessie met ladingen vlees. Op Facebook zag ik toch heel wat  vlees en vette sauzen voorbij komen en dat mag iedereen natuurlijk zelf weten. Maar ik moet dan wel even gniffelen als ik een dag later foto’s voorbij zie komen van weegschalen en goede voornemens om in het nieuwe jaar te gaan afvallen.

Nou heb ik wat dat laatste betreft gemakkelijk praten. Ik ben met mijn 63 kilo (en 1.82 meter) zo licht als een veertje en zit eerder plannen te maken in de tegenovergestelde richting: hoe krijg ik er in het aankomende jaar wat kilo’s bij. In elk geval niet door mijn consumptie van vlees, koolhydraten en suiker omhoog te brengen. 

Gister een heerlijk leesdagje gehad, ben al een tijdje bezig in het boek “Schone handen” van René Appel. Het is het eerste boek dat ik van hem lees. Ik vind het boek tot nu toe (ik ben op de helft) niet erg spannend, maar op de één of andere manier weet de schrijver mijn aandacht wel vast te houden en ben ik zeker van plan om het boek uit te lezen.

De radio staat non-stop aan op de Top2000 van Radio 2. Veel bekende en minder bekende nummers wisselen elkaar af. Tussendoor kwam het trieste nieuws van het overlijden van George Michael. 53 jaar is toch veel te jong. Dan opeens ga je je beseffen dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Lekker blijven genieten dus van eten, lezen en muziek luisteren. 

2 gedachten over “Eten, lezen en muziek luisteren

  1. Ik vreet me ook nooit vol. Overigens weeg ik rond de 100kilo maar heb een zeer laag vetgehalte, 6 dagen per week sporten zorgt ook voor gewichtstoename door het spiervolume.
    Lezen en muziek luisteren doe we hier ook graag.

  2. Ja dat gewicht is zeker aan de lage kant. er wat áán eten is best lastig weet ik uit ervaring omdat ik een flink deel van m’n leven té mager was. Maar dát is ondertussen echt over en nee, mezelf echt vol “vreten” doe ik ook niet . Al helemaal niet met allerlei sausjes .
    Lekker hoor zo’n dagje bankhangen met goede muziek en een boek.

Reacties zijn gesloten.