Middag in Winschoten

Foto: Dagblad van het Noorden

Nog één keer een ambachtelijke, zelfgemaakte eierbal weghappen bij snackbar Vonk in Winschoten. Nu kan het nog. Over een paar dagen is het jaar voorbij en sluit deze tent na bijna zeventig jaar de deuren. Een familiebedrijf, maar de dochter van de huidige uitbaters wil er niet mee door. We komen hier niet vaak, maar zijn er wel van op de hoogte dat dit toch wel een behoorlijk gevestigde naam in de stad is.

In de Tramwerkplaats werd een kleine brocant- en kunstmarkt gehouden. Diverse schilderijen, hoeden, boeken en allerlei snuisterijen waren te zien in dit multifunctionele gebouw, waar ik een paar jaar geleden nog een speelfilm heb gekeken. Buiten stond een fraaie bus met tekeningen van Fiep Westendorp opgesteld. In de bus konden kinderen gratis knutselen en spelletjes doen.

Op de grote informatieborden in de hal zagen we een paar oude foto’s van Winschoten. De stad is erg veranderd. Momenteel wordt er veel verbouwd, gesloopt en opgeknapt. De straat die dwars door het centrum heen loopt, De Venne, is sinds dit jaar voorzien van waterpartijen en rondom het Joodse monument zijn leuke speelse perkjes gekomen.

Wel leuk om even weer in Winschoten te zijn, ik heb er bijna tien jaar gewerkt maar kom er nu nog maar heel af en toe.

3 gedachten over “Middag in Winschoten

  1. De stad waar het betaald parkeren is afgeschaft. Ik ben er nog nooit geweest maar ga er hopelijk in 2017 een dag op werkbezoek.

  2. Dat er veel afgebroken én gebouwd wordt weet ik, ik lees bij Ren smurf die in Winschoten woont en heel veel van zijn stad laat zien . Hij staat tussen mijn linkjes dus misschien is het leuk zijn site eens te bezoeken ome herinneringen op te halen! Voor mij is het véél te ver weg vanuit de randstad.

Reacties zijn gesloten.