Krijg ik toch nog op de valreep van dit jaar te maken met een verkoudheid… Deed vannacht geen oog dicht van mijn twee dichte neusgaten en roggelende keel. Ondanks dat ik ook een lichte koorts had vanmorgen, toch maar van bed afgegaan en tijdens een licht ontbijt de krant gelezen. Vanmiddag even gewandeld, het toetje voor morgen klaargemaakt en in een boek van René Appel (“Schone handen”) zitten lezen. Het is niet de eerste keer dat ik wat ziekjes ben rond deze tijd van het jaar. Misschien dat ik te weinig buiten ben geweest de afgelopen dagen. Buitenlucht doet een mens goed en is ook goed voor je weerstand. 

De afgelopen dagen ook veel gedacht aan de mensen die er niet meer zijn. Geboorte- en sterftedata wisselden elkaar af de laatste weken. Zolang ze in onze gedachten zijn, leven ze nog een beetje door. Ook een mooie kerstgedachte.

Snotterkerst

4 gedachten over “Snotterkerst

 • 24 december 2016 om 18:54
  Permalink

  Hé jakkes, wat vervelend om zo snotterend de feestdagen in te moeten gaan.
  Inderdaad is december altijd wel een maand waarop mensen méér gemist worden dan anders.
  Ik hoop dat je snel opknapt om alsnog van fijne Kerstdagen te kunnen genieten.

  • 24 december 2016 om 19:19
   Permalink

   Komt vast wel goed… Vanavond niet te laat naar bed ?

  • 25 december 2016 om 09:50
   Permalink

   Mooi nummer! Bedankt.

Reacties zijn gesloten.