Weekendje Zuid-Holland

Soms verbaas ik mezelf over het feit dat ik in no time in een soort van vakantiemodus kan komen zonder een lange vliegtuigreis naar een verre vakantiebestemming te maken. Zaterdagmiddag stapten we in de auto en reden we naar Rotterdam en voor mij is een ontspannen weekendje dan al gelijk begonnen. We hadden dan ook de mazzel dat we tijdig door hadden dat er verkeerschaos rondom Utrecht was en dat we beter via een andere route konden rijden. Geen straf, want we reden een groot stuk langs de veluwe en het weer werd beter en beter.

We logeerden in Rotterdam bij schoonzus en zwager en gingen gister op verjaardagsvisite naar mijn neefje die vijf was geworden. Een tante had een mooie verjaardagstaart voor hem gemaakt:

Kinderen zijn kinderen, dus er werd wat gekibbeld over wie welk stuk kreeg en waarom. Toen de zon halverwege de middag echt ging doorbreken gingen we met zijn allen buiten zitten. Na de nodige hapjes en drankjes was het tijd om op te stappen. Maar voordat we richting het noorden gingen wilden we nog even wat zeelucht opsnuiven. We reden naar het voor ons onbekende plaatsje ’s Gravenzande en zochten het strand op. Het was er vrij rustig en we genoten van het mooie weer en de zilte zeelucht. Aan het strand voel je je longen gewoon open gaan. Na een pizza bij een strandpaviljoen gingen we weer noordwaarts.

4 gedachten over “Weekendje Zuid-Holland

  1. O zeker met dit prachtige voorjaarsweer is maar héél weinig nodig om vakantie “te voelen”. Het overkomt me regelmatig , meestal als we in het zonnetje in een groene omgeving ergens onderweg een lunch pakken!
    Het is wél een echt kleurige kindertaart!

  2. ja, zo maak je er maar weer het beste van! Gezellig bijkletsen en samenzijn, en dan weer naar huis. En met die wegen van tegenwoordig schiet het aardig op.

Reacties zijn gesloten.