Op slot

Ik kom het ook tegen bij mijn eigen klanten: iedereen wil graag zo hoog mogelijk in Google staan. Als je beter vindbaar bent, krijg je meer klanten. In deze tijd zoeken mensen steeds vaker via internet en belandt het telefoonboek al gauw bij het oud papier. Toch staan er af en toe malafide bedrijven bovenaan in Google; iets wat mijzelf nog nooit was opgevallen maar waar ik door onze slotenmaker op werd gewezen.

Het slot van onze voordeur was kapot en ook de deurklink leek aan vervanging toe te zijn. Reden genoeg om in mijn privé-archief te duiken (ordner met oude facturen) en een oude bekende op te bellen. Anderhalf jaar geleden was de beste man ook langs geweest om een probleem aan onze achterdeur te verhelpen.

Ik zoek ook vaak via internet, maar in dit geval had ik aan mijn eigen administratie genoeg. Meestal zijn kleine ondernemers als hij bij een grotere organisatie aangesloten die de marketing voor ze doet, maar waar zij een behoorlijk bedrag voor moeten neertellen wanneer zij de opdracht eenmaal aannemen.

De slotenmaker wees me erop dat hij enorm te lijden heeft aan de concurrentie van grotere bedrijven, die bovenaan Google staan en dus als eerste in het blikveld van de potentiële klant komen. Ze lokken klanten met kreten als ‘vanaf 12 euro maken wij uw slot’ en gebruiken een foto van een oudere, betrouwbare uitziende man die blijkbaar voor slotenmaker moet doorgaan.

Onze klusser zei dat je voor die 12 euro natuurlijk geen fatsoenlijk slot kunt repareren. Zeker niet als je de reparatiekosten er nog bij moet rekenen. Een aantal mensen schijnen hier ook al flink mee op de koffie te zijn gekomen. En het gaat zeker niet alleen om websites op internet, maar ook lijken sommige advertenties in de Gouden Gids naar bedenkelijke bedrijven te leiden. Mensen moeten veel te hoge bedragen betalen, terwijl de sloten niet goed worden hersteld.

Blijkbaar is het toch beter om niet altijd voor de bovenste advertenties in Google te kiezen én moeten we onszelf realiseren dat een slot niet gerepareerd kan worden voor slechts twaalf euro.

4 gedachten over “Op slot

 1. Mijn huis heeft alle beveiligingen gekregen.
  Alle tips van de politie zijn uitgevoerd door slotenmakers en klusjesmannen die door hen zijn geadviseerd.

  Ben ik nu veilig?

  Vriendelijke groet,

 2. Blijft altijd zaak je logische verstand te gebruiken of je nou via het internet of een telefoonboek zoekt want het zit overál kaf onder het koren.
  Het grappige is dat een beetje aparte naam goed helpt om hoog bij Google binnen te komen, als ik Rietepietz in type kan ik mezelf altijd direct vinden;-)
  Het grappig is dat ik dat heel lang niet eens wist;-) . Het blijkt die z aan het eind van m’n naam te zijn waardoor ik weinig “concurrentie” heb;-)

 3. Alhoewel ik alles online koop….. ben ik 1 van die gelukkigen die in die zin nog niet de deksel op de neus heeft gekregen … en ja ik ga ook nooit af op wie bovenaan staan… dat vertrouwde ik toch al nooit… terecht dus…

  ranking is te koop zeg ik altijd…. dus zegt niets over kwaliteit….

Reacties zijn gesloten.