Websites verhuizen kan een heel gedoe zijn, vooral als er inlogcodes kwijt zijn en je afhankelijk bent van je klant om aan gegevens te komen. Gelukkig kon dit allemaal op tijd geregeld worden en is het na veel heen-en-weer mailen en bellen goed gekomen.

eten bij wokGistermiddag kreeg ik een kennis op bezoek, een man die altijd grootse plannen heeft maar een beetje ‘over de top’ gaat. Hij kan zelf altijd heel erg enthousiast vertellen over projecten waar hij zich mee bezighoudt, maar helaas gaat er ook wel eens wat mis en vallen zijn plannen in duigen. Ik ben een paar keer met hem in zee gegaan en dat heeft mij veel tijd (en dus ook geld) gekost en je begrijpt dat ik daarom nu voorzichtiger ben geworden. Het viel hem op dat ik een stuk dunner ben dan de vorige keer dat we elkaar zagen en het zou best kunnen dat hij daarin gelijk heeft. Zelf was hij een behoorlijk aantal kilo’s aangekomen en dan ben ik toch wel blij dat ik niet teveel gewicht heb wat in de weg zit. Wel grappig dat zo iemand dan over jou inzit, terwijl ik dat juist bij hem heb. Hij ademt zwaar en beweegt zich ook een beetje moeizaam, terwijl ik nergens last van heb.

Hij gaf een aantal tips om wat aan te komen, maar die wees ik van de hand. Eén van die tips was dat ik af en toe een Hema-rookworst zou moeten eten om dikker te worden, maar dat lijkt me flauwekul. Bovendien lijkt hij te denken dat ik alleen maar rauwkost eet en geen ‘lekkere’ dingen. Okay, wij zijn hier wel van de gezonde keuken met minder suiker en koolhydraten maar daar voel ik mij ook goed bij. Woensdag bij het wokken heb ik mij wel even uitgeleefd en ongetwijfeld had mijn calorie-inname van die avond hem wel kunnen bekoren.

Dik en dun

3 gedachten over “Dik en dun

 • 3 februari 2017 om 08:29
  Permalink

  Een groot probleem in onze moderne maatschappij is dat mensen je er gezond uit vinden zien als je wat kilo’s te veel hebt.
  Ik let zelf op mijn voeding en sport zes dagen per week. Als je weet hoe vaak ik koekjes aangeboden krijg omdat ik ze wel zou kunnen gebruiken…

 • 3 februari 2017 om 18:37
  Permalink

  Als je écht te mager bent is het nog knap lastig er wat kilootjes aan te eten. Ik was in mijn jonge jaren echt véél te mager en pas na m’n vijftigste veranderd in Hollands welvaren. Ik zit er niet mee, voel me veel prettiger met die paar extra kilo’s maar dat heeft natuurlijk wél grenzen . In ieder geval moeten jonge mensen niet téveel kilo’s mee moeten slepen.

 • 3 februari 2017 om 23:52
  Permalink

  Als je je maar goed voelt, extra eten om aan te komen lijkt me onzin.

Reacties zijn gesloten.