Gisteravond weer fijn gerepeteerd met het bandje waarin ik sinds een half jaar speel. Ik speel keyboard, we hebben een gitarist, bassist, drummer en twee zangeressen. Onze oefenruimte bevindt zich in een deel van de garage van onze gitarist. Alle instrumenten en apparatuur staan al opgesteld, dus nadat we onze jassen hebben opgehangen kunnen we gelijk beginnen met spelen. Ideaal.

gerbandOns repertoire bestaat vooral uit rustige nummers uit de jaren zestig en zeventig. Een heel groot verschil met de vorige band waar ik in gespeeld heb. Dat was een rock en roll band met vooral veel snelle nummers. De bassist en ik blèrden meer dan dat we zongen en alles was vooral gericht op energie. Af en toe traden we op in kroegjes en clubhuizen.

Met deze band gaat het vooral om het samenspel. Niemand heeft veel behoefte aan optreden, ook omdat het vaak zo’n gedoe is. Het op- en afbouwen en wachten duurt allemaal veel langer dan het spelen zelf. En dat is nu juist zo leuk. Muziek maken voor publiek is heel bijzonder en je weet natuurlijk nooit of we onze belofte zullen breken. Voorlopig vinden we alleen repeteren voldoende.

Bandje

2 gedachten over “Bandje

  • 13 januari 2017 om 08:11
    Permalink

    Toch is optreden wel leuk. Wij hebben zelfs eens een heuse tour gemaakt door België en Nederland.

  • 13 januari 2017 om 19:21
    Permalink

    het gaat er maar om dat jullie er plezier in hebben, en ach, je weet het nooit hoe een balletje gaat rollen. Maar een filmpje en laat het je lezers zien en horen;-)

Reacties zijn gesloten.