Drie dingen

Er komt nooit een tijd dat ik uitgelezen, uitgeschreven of uitgepuzzeld ben.

Lezen
Naast de nodige blogs op internet lees ik heel wat af. Ik heb net het boek ‘De magie van het nietsdoen’ van Jeffrey Wijnberg uit. Deze Groningse psycholoog weet mij altijd weer te boeien met zijn rake bewoordingen en vermakelijke verhalen uit zijn spreekkamer. Af en toe lees ik een thriller of roman en het maakt mij niet uit of de schrijver bekend is of niet.
Ik ben geabonneerd op de zaterdageditie van het Dagblad van het Noorden en ik verheug me er nu al op dat er morgen weer een verse krant in de brievenbus ligt.

foto (2)Schrijven
Je gedachten ordenen, je hoofd leegmaken; schrijven is een bijzonder magisch iets. Hoe tegendraads het ook mag klinken, ik kan de liefde voor het schrijven niet in woorden uitdrukken. Al sinds mijn kindertijd noteer ik mijn gedachten, belevenissen en fantasieën. De afgelopen jaren heb ik heel wat dagboeken van mezelf doorgeworsteld en een aantal passages heb ik in boeken verwerkt. Iemand vroeg me een keer naar het nut daarvan. Tja, voor mij heeft het nut omdat ik een diepe behoefte voel om te schrijven.

Puzzelen
In de avonduren kijk ik weinig TV. Liever zit ik te puzzelen. Woordzoekers, legpuzzels, sudoku’s, Zweedse puzzels. Het mooie van puzzelen is dat je enerzijds je hersenen flink laat kraken en anderzijds ruimte in je hoofd creëert. De dagelijkse beslommeringen ben je even vergeten omdat je concentratie geheel wordt opgeëist.

3 gedachten over “Drie dingen

  1. We hebben wel raakvlakken, hoewel ik vrijwel niet meer aan lezen toekom sinds ik blog lees ik graag. Jeffrey Wijnberg duikt ook wel eens in mijn logjes op , hij heeft een column in onze krant en ik begrijp dus helemaal wat je bedoeld, heerlijke man.
    Sudoku’s cryptogrammen ,ook allemaal leuk om te doen al ben ik er niet héél goed in dus niet té moeilijk!

  2. Grappig. Ik schrijf ook boeken vol. Soms alleen kleine gele papiertjes die ik later dan weer in een schrijfboek verwerk. Ook leuk voor het nageslacht als ze het opeens kunnen lezen. Lezen doe ik ook graag. En aangezien ik nooit een boek weg doe, staan er ook al heel wat op zolder omdat de boekenkasten en planken beneden al volstaan.

  3. Ik lees niet graag boeken, wel columns en weblogs en de krant blader ik ook wel eens door.
    Spelletjes zijn aan mij nooit besteed, en puzzelen dus ook niet.

Reacties zijn gesloten.