Keutels

Ik probeer me een discussie voor te stellen tussen een hondenbezitter en iemand die klaagt over de drollen van diens viervoeter. “Kijk om je heen, je ziet ook overal ganzendrollen! En daar zegt niemand wat van!” Op sommige stoepjes (vooral die rond de grote vijvers in Veendam) moet je af en toe slalommen om de ganzendrollen te ontwijken. Maar het komt natuurlijk veel vaker voor dat je iets vreemds ruikt in de bijkeuken en dat die geur van onder je schoenen vandaan komt. En dat zijn meestal drollen van een hond.

Het gaat al een tijdje goed, maar jaren geleden waren er in onze tuin ook vaak drollen te vinden. Je werd er moedeloos van. Zo kan ik me ook voorstellen dat degene die het bordje heeft geplaatst er ook helemaal klaar mee was om andermans shit op te ruimen. Het is niet alleen smerig, maar ook onbeschoft om andermans terrein als WC te gebruiken. Sommige hondenbezitters zien er geen kwaad in en kijken verbaasd als je ze wijst op het feit dat de lavendel dood kan gaan door hondenzeik. Ze zien het uitlaten van hun trouwe dienaar als een noodzakelijk kwaad en zijn tijdens het loopje soms in gedachten of met hun telefoon bezig.

Als je eenmaal stront onder je schoen hebt, dan is het geen pretje om het eraf te halen. Denk aan: een takje, wat water en een wasknijper op je neus. Het overkwam mij laatst ook. Op de vroege ochtend. Dat is niet het moment dat ik zulke dingen wil doen. Maar goed. Had ik maar moeten opletten waar ik liep, toch?

2 gedachten over “Keutels

  1. Hondenpoep is smerig en en de eigenaar hééft een opruimplicht. Voor ganzen is niemand verantwoordelijk en ganzen is ook niet aan te leren waar ze wel en niet hun poep mogen lossen. Een goed opgevoede hond heeft geleerd dat het niet op de stoep mag en dóet dat ook niet. Wie een hond heeft moet zich realiseren dat het je niet alleen de lusten maar ook de lasten hebt, dus opruimen die zooi.

  2. Ik vind het een afschuwelijke gewoonte dat mensen hun hond uitlaten waar mensen lopen en wonen. Hier doen ze het ook en heb ik tegenwoordig een camera en een bordje, het hield meteen op. Het begint bij de baas die de hond te weinig uitlaat, teveel troep te eten geeft en daarnaast geen karakter heeft. Ik woon aan de rand van een dorp paden genoeg waar niemand er last van heeft. Ganzenshit stinkt ook weet ik uit ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *