Foul Play

Gisteravond zat ik wat te struinen op YouTube en toen dacht ik opeens aan Goldie Hawn. We hadden het eerder over haar gehad en ik vind vooral 1 film waar zij in speelt erg mooi, namelijk ‘Foul play’. Ik zag deze afwisselend spannende en komische film al in de jaren tachtig, toen ik een tiener was. Ik weet nog dat we hem toen op videoband hadden opgenomen en dat de laatste vijftien minuten er niet op waren gekomen. We vonden het een mooie film, maar het zou nog jaren duren voordat we hem in zijn geheel zagen.

Het gaat over een bibliothecaresse die achterna gezeten wordt door criminelen, nadat zij een fotorolletje heeft gekregen van een undercover agent, die aan het begin van de film overlijdt aan een messteek. Wat opvallend is, is dat we nooit te weten komen wat er voor foto’s op staan, omdat het rolletje uiteindelijk in de open haard belandt.

Een aantal mooie scènes zijn:

  • Gloria (Goldie Hawn) die langs de kust naar San Fransisco rijdt.
  • Undercover-agent Scotty die zwaargewond naast haar in de bioscoop fluistert: “Beware of the dwarf”.
  • Gloria die een kleine man (zij denkt dat hij de dwerg is) het raam uitwerkt.
  • De scène in de bibliotheek wanneer een albino man haar wil ontvoeren.
  • Alle scènes met Dudley Moore, wat een acteur!
  • De doldwaze rit naar het operahuis aan het einde van de film

Het mooiste komt nog: de film is gewoon gratis via YouTube te zien. Wat ik gisteravond dus ook gelijk heb gedaan. Voor sommige mensen zal de film wat gedateerd overkomen, maar ik vind hem prachtig!

Goldie Hawn: mooi en grappig tegelijk.

Een gedachte over “Foul Play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *