Buxusmot

Onze haag wordt geplaagd door de buxusmot! Ik had hier al vaak over gehoord en het kon gewoon niet uitblijven dat die beestjes ook een bezoek aan onze tuin zouden brengen. Ik heb een aantal rupsen weg kunnen halen, maar het voelt als dweilen met de kraan open. Want er zullen ongetwijfeld veel eitjes gelegd zijn. En de vogels kunnen er niet tegen eten. Ik las dat het ook wat helpt om de haag met water te besproeien en dan heb ik dan ook gedaan. Voor de rest is het afwachten of onze hele haag eraan gaat of slechts een gedeelte. Ik sta ook heel dubbel in de hele situatie: aan één kant gun ik die beestjes hun eten maar aan de andere kant kom ik ook op voor onze buxus. Zowel de haag als de rupsen hebben recht van leven; wiens kant kies je dan. Zeker niet de kant van de gifbestrijders, want dan vermoord je ook andere beestjes die in de haag leven. En zo’n massamoord gaat sowieso tegen mijn principes in.

Zo hoort het dus niet: aangevreten buxus met mot en al in de GFT-container gooien. De rupsen klimmen er namelijk weer uit.

3 gedachten over “Buxusmot

  1. Ze hebben mijn heggetjes ook al bezocht en voor een deel kaalgevreten, het is een ramp waar weinig aan te doen is, misschien kort knippen zodat er niets meer te eten is , die heg groeit wel weer als het nog niet al te erg is.

  2. Jij ook al?! Ik blijk ook een buxus te hebben, en ook die is ontdekt door de buxusmot. Zoals ik het begrijp is de beste oplossing een nieuwe heg. Op mijn blog schreef ik er ook een post over : )

Reacties zijn gesloten.