De plant van oma

20180413_141738
Camelia (Japanse roos)

Mooie bloemen in de struik die we uit de tuin van mijn oma hebben gehaald en hier in de grond hebben gepoot. Een erfstuk zou je kunnen zeggen. Hij gedijt beter in de Veendammer grond dan in de harde kleigrond van mijn oma’s tuin. Krijgt nu ook meer waardering. Oma vond het vervelend dat de bloemen zo snel waren uitgebloeid en vervolgens een rommeltje maakten van haar tuin. Zo was ze nu eenmaal. De focus lag bij haar vaak op het negatieve. Maar elke dag genieten we van haar plant. En zo denken we ook steeds weer even aan haar.

7 gedachten over “De plant van oma

  1. Het doet me denken aan mn oma die door de tuin loopt en van alle bloemen geniet. Dacht dat ze deze ook had. Gelukkig is de tuin en het huis er nog en gaan die ook nooit weg.

  2. Ja, dat negatieve zit in de cultuur ingebakken, en als je dat eenmaal weet kan je het omdraaien en is alles altijd positief!

  3. Zo heb ik een plant van mijn vader staan. Die het hier ook behoorlijk goed doet. Blijven genieten.

  4. Zo te zien is dit een Camillia, die bloeien prachtig maar inderdaad echte voorjaarsbloeier dus dat duurt niet heel lang. nu al uitgebloeid is. Wij hebben een creme/witte staan die héél veel bloemen gaf maar inderdaad

  5. Schitterend inderdaad… zo hebben wij 2 pioenen als erfstuk in de tuin… meeverhuisd en dat overleefd gelukkig…

Reacties zijn gesloten.