De liefhebbers kunnen zich weer uitleven op de schaatsbaan, die op het Museumplein is geïnstalleerd. Update 8 februari: Vandalen hebben het ijs vernield en de baan wordt weer afgebroken voordat iemand er op heeft kunnen schaatsen. 🙁

Ik ben, vanwege zwakke enkels, niet zo’n schaatser. De laatste keer stond ik op ijshockeyschaatsen in Kardinge (Groningen). Na een hoop valpartijen kreeg ik eindelijk de slag te pakken, maar toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Toen ik een jaar of zeven was ging ik wel eens met een buurmeisje naar de ijsbaan. Die was zo’n 800 meter van ons huis vandaan en daar konden we dus lopend heen. Op een dag was het ijs van mindere kwaliteit en we werden op voorhand gewaarschuwd voor een aantal grote wakken. Omdat ik mezelf al schaatsend niet goed onder controle had, was het dus niet zo vreemd dat ik niet goed bijstuurde en recht in een wak reed. Een paar mannen zagen mij opeens in het water vallen en schoten te hulp. Ze konden me er gelukkig uit trekken. Wel moest ik in mijn natte kleren naar huis lopen. Dan is 800 meter best ver. Mijn moeder zei: “Wat heb jij nou weer gedaan?”

Scheuveln

6 gedachten over “Scheuveln

 • 6 februari 2018 om 21:40
  Permalink

  Nou, dat is iets dat je nooit meer vergeet en gelukkig overleefd hebt!
  Ik heb zelf wel eens een schaatstocht gereden, maar deze eeuw niet meer, ik hou er niet van, ik wandel liever.

 • 7 februari 2018 om 10:53
  Permalink

  Schaatsen heb ik nooit geleerd.
  Te weinig natuurijs in mijn jeugd.

  Winterse groet,

 • 7 februari 2018 om 12:18
  Permalink

  Ben opgegroeid met schaatsen, om mijn wijk lag overal water. Mooi aangelegd, ik heb jaren geleden nog eens foto’s gemaakt van een ijssurfer dat was het laatste jaar dat er geschaatst werd op natuurijs.

 • 7 februari 2018 om 22:23
  Permalink

  800 meter is heel ver dan…ook als je heel nodig moet.

 • 8 februari 2018 om 15:57
  Permalink

  Inderdaad, in de vrieskou lopen met natte spullen is vréselijk koud. Maar je werd gelukkig wél uit het wak gehaald. Ik laat de schaatsen ook hangen hoor, op mijn leeftijd heb je zó iets gebroken en zo goed schaats ik nou ook weer niet.

 • 8 februari 2018 om 20:05
  Permalink

  Als kinderen waren we elke winter op de ijsbaan in het dorp (Froombosch)…schaatsen deed ik echter niet vanwege extreem zwakke enkels..en nadat ik mijn rug brak op mijn 16e heb ik het ook maar zo gelaten.

  Onze kinderen schaatsten dan weer wel vroeger als er al eens ijs was maar echte schaatshelden zijn het nooit geworden want tja pa en ma deden het niet voor 😉

  Arme jij …koud nat pak, ik moet er niet aan denken, zeker nu met de temperaturen van de laatste dagen niet brrrrrrrrrr
  Vanmiddag in Emmen bewonderde ik daarom des te meer de zeeleeuwen etc

Reacties zijn gesloten.