Buitenkraan, plant en klompen

De vorst vraagt om speciale maatregelen. Zoals het afsluiten van de buitenkraan. Dat was me in voorgaande jaren prima gelukt, maar waarom nu dan niet? Het binnenkraantje was naar mijn idee dicht, maar toch bleef het water stromen. Na een voetbad in de berging en vele verspilde liters gemeentepils kwam ik erachter dat de kraan nog een stuk dichter gedraaid kon worden. Met een baco (nee, geen bacardi-cola).

De plant die in onze berging overwintert komt uit Madagaskar. Daar kennen ze geen winters zoals de onze, dus om bevriezing te voorkomen hebben we hem maar binnen gezet. Ik vind het een erg bijzondere plant en hoop dat ie op deze manier de winter overleeft.

Klompen schiet ik altijd aan als ik even naar buiten loop. Om groente- of fruitafval weg te gooien of in de tuin te rommelen. Als kind vond ik het altijd fijn als ik het geluid hoorde van mijn opa’s klompen. Het hoort ook een beetje bij het platteland. De kerels die samen met opa een moestuintje hadden liepen, pruimtabak kauwend en spuwend, ook altijd op klompen. Stukje jeugdsentiment, maar ook erg handig om te hebben.

6 gedachten over “Buitenkraan, plant en klompen

  1. In de tuin loop ik ook op klompen. Lekker klossen over het pad. Er zijn hier zat oudere mannen in het dorp die nog op klompen boodschappen doen. Dat vinden de toeristen wel wat.
    Ik denk dat je plant het wel overleeft!

  2. Klompen zijn heel handig in de tuin dat is waar. Henk gebruikte ze ook altijd.
    Tegenwoordig doet hij het zonder sinds onze schoonzoon het meeste onderhoud aan de tuin. De plant ziet er goed uit dus dat gaat wel lukken.

  3. Ja die klompen, had ze tot mijn voeten te groot werden in het wit. Daarna slippers die ik nog steeds draag. Wil wel terug naar die dingen, maar dan wil ik wel leuke hebben!

Reacties zijn gesloten.