Overbodige spullen

imageIets meer dan een jaar geleden begaf onze wasdroger het. We besloten niet gelijk om deze te laten repareren of een nieuwe te kopen, maar gooiden het over een andere boeg. Want een wasdroger is een behoorlijke stroomvreter en ik heb het stof- en pluisvrij maken altijd als een zeer vervelend klusje beschouwd. Reden genoeg om het eens een maandje zonder droger te proberen. We kochten een extra wasrek en hingen alle was op onze zolder op en kwamen tot de conclusie dat we het in het vervolg zo gingen doen. Het ding ging de deur uit en we zijn nu een jaar verder en hebben de wasdroger geen seconde gemist. Dankzij de vrijgekomen ruimte kon ik een kast rond de wasmachine maken.

Zo hadden we ook een huistelefoon. Toen ik een jaar of vijf geleden een nieuwe modem kreeg van het kabelbedrijf, vroegen de monteurs waarom ik geen huistelefoon had aangezien dat wel in mijn alles-in-1-pakket zat. Ik ging er vanuit dat er dus geen kosten aan waren verbonden, maar al snel bleek dat tegen te vallen. Niet dat het enorm veel geld kostte, maar als je nagaat dat ik nog nooit de bundel van mijn mobiele telefoonabonnement heb overschreden, is het alsnog zonde om ook nog een huistelefoon te hebben. Eind november besloot ik dat de huistelefoon de deur uit moest. Los van de maandelijkse kosten scheelt het stroom en batterijen. En ook geen ergenissen meer dat de toestellen soms zomaar uitvielen tijdens een gesprek.

Het is dus best nuttig en ook leuk om af en toe eens in je huis te kijken wat overbodig is en weg kan.

7 gedachten over “Overbodige spullen

 1. Hier ook al 3 jaar droger vrij, en al een jaar of 10 geen vaste telefoon meer. Na berekening kwamen we tot de conclusie dat alleen mobiel bellen vele malen goedkoper was.

 2. Een droger heb ik nooit gehad.

  Nadat ik het mobiele tijdperk ben ingelopen is mijn vaste huistelefoon verdwenen.

  Toch zou ik verder moeten gaan ontspullen ..

  Vriendelijke groet,

 3. Noodgedwongen zat ik enige tijd zonder droger van de zomer. Op zich kan ik wel op het balkon een wasrek zetten maar dat ging toch vrij vaak mis door omwaaien of regenbuien. We hebben nu een machine die zowel kan wassen als drogen . strijkgoed gaat niet in de droger dus ik droog maar zo af en toe in de droger. Scheelt toch wel heel veel gesleep met wasgoed.

 4. Goed bezig!!

  Afgezien van de energiekosten die een droger met zich mee brengt stijgen ook de kledingkosten want dat slijt veel sneller door dat apparaat.

 5. Hahaha, wat grappig, wij hebben ook een paar maanden geleden de landlijn eruit gegooid. Ik heb wĆ©l een droger in de garage … In de wintermaanden hier wordt er zoveel met houtkachels gestookt dat je was dus gaat stinken. De was binnen drogen is geen optie, ik heb geen zolder šŸ™‚

 6. Mooie kast heb je getimmerd boven de wasautomaat.
  Wij hebben nog steeds onze eerste droger van toen Roos geboren werd (in april wordt ze 22.) We gebruiken ‘m alleen als we dekbedovertrekken gewassen hebben. Alle andere was hangen we op twee rekken op zolder. Raam een stukje open en drogen maar.
  Groetjes.

Reacties zijn gesloten.