Ik was eigenlijk van plan om alleen vrijdagavond ‘offline’ te gaan, maar dit beviel mij zo goed dat ik de rest van het weekend er maar meteen achteraan plakte. De afgelopen week zat ik zoveel en zo lang op het internet, dat ik mij bijna ging afvragen hoe het ‘offline’ leven er ook alweer uit zag. De internetloze vrijdagavond gaf me weer een kans om mij geheel te concentreren op een boek. Het hele weekend had ik het gevoel dat ik meer tijd had en in mijn hoofd was het een stuk rustiger dan normaal. Even geen overtollige informatie, status-updates en nieuwsberichten.

Veendammerman op gitaarZaterdagavond hadden we een feestje met de band. Eén van onze zangeressen heeft haar tuinhuis omgebouwd tot kroeg, compleet met bar, barkrukken, lekkere zitjes, TV en muziekinstallatie. Het was gezellig om elkaar eens in een andere setting mee te maken. Ik had nog niet veel woorden gewisseld met onze drummer, die in januari vast bij ons is komen spelen. Tijdens de repetities ben je toch vooral bezig met de muziek op zich en dit was een mooie gelegenheid om wat beter kennis te maken. Uiteraard hebben we ook nog wat zitten spelen en zingen, dat hoort er ook bij. Maar rond half twee vonden we het welletjes en was het tijd om naar huis te fietsen.

Zondag begon ik alweer aan boek twee en kreeg eerst een beetje de neiging om mijn iPad er weer bij te pakken. Maar ik weerstond die verleiding en kon mij weer geheel concentreren op het verhaal. Dat is wel eens anders geweest. Soms las ik een hoofdstuk in een boek, om vervolgens ‘iets’ op internet te checken en dan me weer opnieuw te proberen te concentreren. Op die manier vliegt de tijd want ‘even’ iets nakijken duurt altijd langer dan je denkt en soms raak ik zelfs een beetje verdwaald op het internet, omdat elk antwoord dat je vindt weer leidt tot een nieuwe vraag.

Nu is de werkweek weer begonnen en het online leven ook weer. Toen ik vanmorgen wakker werd, vroeg ik me af of ik de afgelopen dagen iets had gemist. Een heel gedoe met de Turkse ministers. Nu ik weer een beetje op de hoogte ben denk ik, nee, ik heb niks gemist. Ik heb juist meer van alles meegekregen!

Weekendje offline

5 gedachten over “Weekendje offline

 • 13 maart 2017 om 19:38
  Permalink

  Het internet kán een heel vasthouden “baas” zijn;-)

 • 13 maart 2017 om 22:28
  Permalink

  Ik heb dat zomers wel eens als ik op het balkon zit, even iets opzoeken op internet en ik ben zo een half uur verder. En ik kan wel op het balkon laptopperen, maar dat kan net zo goed binnen. Af en toe offline is prima!

 • 14 maart 2017 om 08:23
  Permalink

  Ik vind zo nu en dan offline heerlijk. Waarschijnlijk deze week ook weer even drie dagen vanwege leukere dingen die ik ga doen.
  Het kroegtuinhuis zal vast goed gebruikt gaan worden.

 • 14 maart 2017 om 21:08
  Permalink

  O leuk idee je eigen café. Das een prima idee om ff offline te gaan.

 • 16 maart 2017 om 15:33
  Permalink

  Het offline gaan doe ik inderdaad ook heel bewust, net als het online gaan.

  De overvloed aan info waarop ik niet zit te wachten kwam via fb dus dat heb ik al maanden terug afgeschaft, die rust is inderdaad geweldig.

  Gewoon verder doen wat goed voelt… dat is het lekkerst.

Reacties zijn gesloten.