Webshopaholic

Wijlen mijn vader shopte al online toen ik nog niet eens van het fenomeen ‘webshop’ had gehoord. Hij bestelde CD’s in Amerika en deze werden enkele weken later bij ons thuis bezorgd. Wat dat betreft was ik een stuk conservatiever dan mijn vader want het duurde lang voordat ik zijn advies opvolgde om eindelijk eens een 16-sporen recorder te kopen om mijn eigen muziek mee op te nemen. Hij liep met een PDA rond terwijl ik een notitieboekje gebruikte. Ik heb de laatste jaren een flinke inhaalslag gemaakt wat dat betreft en pa was zijn tijd ver vooruit. 

Ik kan me niet herinneren hoe de betaling bij de webshop van Amazon verliep, maar waarschijnlijk betaalde mijn vader het toen al via zijn Credit Card. Zo gaat dat tegenwoordig nog steeds, al kun je vaak ook via PayPal betalen. Hier in Nederland is iDeal favoriet of je doet het ouderwets ‘op rekening’.

Die laatstgenoemde optie gebruik ik vaak als ik zakelijk moet shoppen. Als ik drukwerk inkoop wil ik graag achteraf betalen en dat ging deze week niet helemaal goed. Ik hoorde al eens over een webshop waar je met een simpele truc alles voor niks kon bestellen en dat is natuurlijk een fiasco en tegelijkertijd ook pure diefstal. 

Na mijn bestelling kreeg ik een mailtje dat ik een aanbetaling zou hebben gedaan van dertig euro, terwijl dat niet het geval was! Sommige mensen zouden waarschijnlijk net doen alsof hun neus bloedt omdat het aankoopbedrag verminderd is. Maar ik ging naar de desbetreffende site, startte een chat met een medewerker en maakte een melding van dit gebeuren. Het duurde niet lang of ik kreeg een mailtje met een bedankje voor mijn betaling van min-dertig euro. Tja, het is feitelijk computertaal maar het betekent dat de fout ongedaan was gemaakt. Eerlijkheid duurt het langst. 

5 gedachten over “Webshopaholic

 1. Ik ben nog steeds huiverig voor internet aankopen.
  Is de verkoopsite wel te vertrouwen?

  Ik loop dus nog achter …

  Voorzichtige groet,

 2. Ben ik helemaal met eens waar het je eindconclusie betreft!
  Webshop kopen is zeker niét mijn ding, is in stedelijk gebied ook gelukkig niet nodig omdat er nog winkels zijn, als het aan mij ligt blijven die er ook.

 3. Absoluut duurt eerlijk het langst, maar soms moeten we even korte termijn denken, maar in dit geval niet.
  Misbruik maken van een foutje is ook diefstal.

 4. Ik gebruik daar PayPal voor. Ik heb namelijk geen credit card en wil deze ook niet hebben. PayPal is ook net iets aangenamer voor zulke aankopen omdat er garantie bij komt die je met iDeal niet op de zelfde manier hebt

 5. Koop steeds meer online qua kleding vind ik niet meer wat ik wil en de rest is online vaak goedkoper. Misschien ben ik minder gaan kopen, zou ook nog kunnen.

Reacties zijn gesloten.