(On)duidelijk

Ik houd van duidelijkheid en kan me enorm storen aan vaag gedoe. Ik snap heus wel dat je dat moeilijk van onze drukke en onoverzichtelijke maatschappij kunt verwachten, maar hopelijk kan ik dat verwerken door dingen van me af te schrijven op een weblog.

Ik heb gister de stemwijzer geraadpleegd, maar ben daar niet ‘wijzer’ van geworden. De hoogste match met een partij was 63 procent (Partij voor de Dieren), wat tegelijkertijd ook betekent dat ik het blijkbaar voor 37 procent met ze oneens ben. Bij alle andere partijen scoor ik tussen de veertig en vijftig procent, en zo lukt het mij dus niet om op deze manier een goed stemadvies te krijgen. Ik ben het dus met de meeste partijen zowel eens als oneens, in vergelijkbare percentages.

De belastingdienst stuurde vorig jaar een brief dat ze in het vervolg minder brieven gaan sturen, heel handig denk ik dan, want via de mail kan het ook. Vorige week kreeg ik echter een mailtje dat ze mij een mailtje hadden gestuurd (via de overheidsinbox, waar je apart op moet inloggen). Dat mailtje bleek een aanslagbiljet voor de inkomstenbelasting te zijn. Vandaag twee blauwe enveloppen bij de post. Exact dezelfde brief! Niet alleen geldverspilling, maar ook totaal onduidelijk. Waarom moet dat twee keer verstuurd worden?

Maar goed, misschien ligt het wel aan mij en hebben zij een geheime logica die ik niet snap…

6 gedachten over “(On)duidelijk

  1. Digitaal vind ik prima, maar dan wel een email dat ik een brief heb, zodat ik zelf even in kan loggen wat er te zien is. Toch zal door dat digitale weer een hoop mis gaan het is gewoon niet alles.

  2. Ik doe zelf helemaal niets digitaal en zit met smart te wachten op de aangifte formulieren. Ik heb vorig jaar al aangegeven datik geen computer heb en de boel op papaier wil regelen;-)

  3. Nou ja, beter dubbel dan helemaal niet. Of liever eigenlijk helemaal niet. Maar ja, we hebben deze wereld en er zijn nog wat verbeterpunten.

  4. Ik kwam 83 % op SP uit. Voor de PVDD kreeg ik 79%, en GL stond ook nog redelijk hoog.
    Ik deed het voor de grap want ik ben al jaren stemvast.

Reacties zijn gesloten.