Cello en piano

Een spontane actie op zijn tijd is best leuk. Gistermiddag zaten we te bedenken wat we op een regenachtige zondagmiddag zouden kunnen doen. Mijn vrouw haar oog bleef steken op een site waarop een concert van een zekere Lisa Franken werd aangekondigd. Deze Duitse virtuoze muzikante gaf een optreden in een sfeervol kerkje in Klein Wetsinge, een gehuchtje net boven de stad Groningen. Wij gaan nooit naar klassieke concerten, maar het intieme karakter sprak ons aan en wat heb je eigenlijk te verliezen als je een keer iets nieuws wilt proberen?

Lisa Franken is nog maar 34 jaar jong, maar heeft al een hele carrière achter de rug. Ze kreeg haar eerste muziekles al op 3-jarige leeftijd (!) en heeft menig conservatorium van binnen gezien. Dat was natuurlijk ook wel te horen. Moeiteloos switchte ze van cello naar piano en beide instrumenten had ze volledig onder controle. Bach, Schubert, Chopin en twee moderne componisten waar ik nog nooit van had gehoord (Cassado en Piazzolla) passeerden de revue. Zeer afwisselend gespeeld, van barok naar modern en weer terug. Iedereen die bij klassieke concerten automatisch denkt aan ‘saai’ zou dit eens moeten horen.

Ook een heerlijk idee dat het publiek volledig stil was, geconcentreerd naar de muziek luisterde en dat je lekker kon zitten met een kop thee. Het kerkje zorgde voor een knusse sfeer en het was er qua temperatuur absoluut niet koud. Dit nodigt uit om eens vaker een klassiek concert te bezoeken.

4 gedachten over “Cello en piano

  1. O nee, saai zijn klassieke concerten zeker niet. Toch kom ik er zelden . Ik weet niet genoeg van de muziek om het concert te kiezen dat bij me past. Op een CD sla je een stuk dat je niet zo goed vindt gewoon over, in de concertzaal kan dat natuurlijk niet.
    Alleen cello vind ik dan weer iets minder interessant maar deze dame kán er wat van.

  2. Ik draai zo nu en dan klassiek ter inspiratie en hier in het kerkje komt wel eens wat, maar ik zou er nooit heen gaan. Ik zit of sta toch liever in een volle zaal met een lekker concert.

Reacties zijn gesloten.