Muziek terwijl u werkt

foto-17Ik verdraag het niet altijd, maar af en toe vind ik het fijn om tijdens mijn werk muziek aan te hebben. Het domme geblaat van radioprogramma’s kan me gestolen worden, liever zet ik een LP, CD of cassette op. Ik gebruik het oude stereosetje van mijn opa al jaren, je kunt er langspeelplaten en tapes op afspelen. Eronder staat de oude CD-speler van mijn ouders. De lade moet je handmatig openmaken, voor de rest werkt hij nog perfect. Gekocht in 1989. U ziet, ik gooi niet gauw iets weg. Als het nog goed werkt, is er wat mij betreft geen reden om het weg te doen.

Nu klink ik misschien als iemand met een verzamelstoornis, maar dat is absoluut niet het geval. Ik ben juist erg opruimerig en ik heb het afgelopen jaar heel veel spullen van de hand gedaan die ik niet meer gebruikte. We huurden een deel van een stelling in een tweedehandswinkel en hebben zo voor een paar honderd euro aan spullen weten te verkopen. Iemand anders is nu blij met onze spullen en ik ben nog steeds blij met de spullen van mijn ouders en grootouders.

3 gedachten over “Muziek terwijl u werkt

  1. Ik werk het liefst met muziek. Ik heb dus bijna altijd muziek aan. Als ik werk meestal Internetradio waar bijna niet gepraat wordt. Ik luister graag naar een Zweeds station. Leven zonder muziek is doelloos.

  2. Wij hebben vaak de regionale zender aan staan, gewoon gezellig praatje en plaatje. Maar als we echt “eigen muziek” willen horen spelen we CDtjes of DVDtjes af maar draaien ook regelmatig een LP.
    Ons setje bestaat uit tuner versterker en CD speler( plus draaitafel) die qua uiterlijk op het setje van opa lijken, maar dan van het merk Kenwood en zónder cassettedeck uit de late jaren 80. We zijn er nog steeds zeer tevreden over want volgens mij halen de moderne spullen het niet bij de spullen uit juist dié tijd. Grappig is dat ik op ergens las dat “het casseetebandje ineens weer helemaal hot is, net als de Lp.

  3. Er is geen radioprogramma dat dom blaat. Misschien dat presentatoren dat doen. Ik luister graag naar de radio. Cassettebandjes het ik ook nog, met radioprogramma`s er op, en een paar lp`s en singeltjes ook nog. Plus apparatuur om het af te spelen, dat doe ik in de zomer nog wel eens.

Reacties zijn gesloten.