2017 is begonnen!

Een beetje vreemde oudjaarsdag; mijn vrouw lag ziek op bed en zelf had ik niet echt wat om handen. Vaak weet ik mezelf wel bezig te houden, maar op de één of andere manier kwam ik niet verder dan de krant lezen en wat kleine huishoudelijke klusjes doen. Na middernacht de ‘Hootenanny’ show van Jools Holland op BBC2 gezien, dat is voor mij altijd een mooie muzikale start van het jaar.

Gister een kleine ’tournee’ langs de familie gedaan. Eerst naar mijn oma, waar de gootsteen weer eens borrelde. Gezellig was het er ook niet, want we kregen ruzie en zijn met een kwaaie kop weggelopen. Bij mijn oom en tante was het een stuk gezelliger. Ter afsluiting naar mijn jarige stiefmoeder. Zij vierde haar feest in een wokrestaurant, gezellig en lekker gegeten. Later één van haar cadeaus, een nieuwe printer, operationeel gemaakt. Dat soort klusjes komt vaak op mij aan, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Met zulke dagen blijft het een gemis dat mijn ouders er niet meer zijn, maar dat gevoel slijt wel met de jaren. Mijn vader is er nu 6 jaar niet meer en mijn moeder 8 jaar. Ze zijn anderhalf jaar na elkaar gestorven, zij was nog maar 55 en hij was 60. Veel te jong natuurlijk, maar zo gaat het soms in het leven. Gelukkig zijn er vele mooie dingen gebeurd na hun overlijden.

4 gedachten over “2017 is begonnen!

  1. Ach je was zelf ook nog niet fit natuurlijk dus dan is even nergens zin in hebben vrij normaal, zeker als ook nog je partner ziek is. Maar heibel maken met je oma kán natuurlijk eigenlijk niet….lieve oude mensen zijn IN weet je toch?
    Inderdaad best jong om te sterven op de leeftijd van je ouders, dan worden ze inderdaad nog erg gemist en missen zélf ook veel mooie dingen in het leven. Zo jammer als kinderen dan geen oma en opa hebben ( dus géén ruzie meer maken hoor) want grootouders voegen echt iets toe voor kinderen.

    1. Dan ken je mijn oma nog niet… Grandma from hell soms. ? Ik heb al zoveel geduld opgebracht, is langzamerhand op. En ik haat ruzie maken.

Reacties zijn gesloten.