Rotpost

De tijd dat ik halverwege januari de lange rij kerstkaarten van de kast haalde en twee verdroogde plantjes ontdekte die al bijna een maand geen water hadden gekregen ligt ver achter me. Ik heb gisteravond de kaarten van dit jaar al opgeborgen om ruimte te maken voor mijn vrouws miniatuurhuisjes. Bij het verstrijken der jaren ben ik kerst- en nieuwjaarsgroeten ook een beetje vanzelfsprekend gaan vinden. Waarom zou ik iemand geen gelukkig nieuwjaar wensen? In principe gun ik het iedereen, niet alleen de mensen die een kaartje van me krijgen.

Om die reden heb ik een stuk minder kaarten verstuurd dan normaal. Maar ook omdat het een dure aangelegenheid is. Vooral door de hoge prijs van postzegels. Decemberzegels zijn dan misschien goedkoper dan normale postzegels (8 cent per stuk om precies te zijn), maar dan nog vind ik het prijzig. Ik moest 13 euro neertellen voor een velletje van 21 zegels. Vorig jaar heb ik zelfs nog twee velletjes gekocht, 26 euro aan zegels, wat eigenlijk te belachelijk voor woorden is. Ik gun een ander best wat, maar heb geen zin om de PostNL B.V. te spekken.

Eén van de kaarten die wij hebben ontvangen was onvoldoende gefrankeerd. Blijkbaar had de afzender, een dame op leeftijd, niet goed gekeken en een verouderde postzegel geplakt. Het was mij in elk geval niet opgevallen en er stond ook geen vermelding op de envelop. Twee dagen lager kreeg ik echter een kaart van de post dat ik 2,90 aan hun verschuldigd ben. Feitelijk krijg ik dus een boete voor de fout van een ander.

Laatst sprak ik met een accountant over de prijs van postzegels. In tien jaar tijd is die verdubbeld. Omdat de prijs niet meer op de zegel vermeld staat, kunnen ze die zonder dat het opvalt verhogen. De accountant grapte dat hij zijn geld beter in postzegels had kunnen stoppen dan in aandelen.

5 gedachten over “Rotpost

 1. Niet betalen, na het eerste bericht van post.nl volgt er nog een tweede.
  Daarna hoor je niets meer !

  Fijne jaarwisseling gewenst “uut Sodom” !

  1. Mmm, misschien wel eens goed om dit als een soort van protest te proberen.
   Ook een fijne jaarwisseling in Sodom!

 2. De post haalt echt het onderste uit de kan, steeds minder service maar wél steeds hogere prijzen. Toch verstuur ik nog steeds ongeveer evenveel kaarten, zolang ik dat kan betalen zonder er iets voor te moeten laten blijf ik dit aardige gebaar toch maar doen. Dat waren dus 2 velltjes postzegels en een paar priority zegels voor andere continenten, tel uit je winst.
  Gelukkig worden de kaarten wél steeds goedkoper , dat helpt.

  1. Klopt, de kaarten zijn niet meer zo duur tegenwoordig. Wij hadden er 50 stuks voor 3 euro geloof ik…

 3. Grappig (of eigenlijk niet) ook wij kregen een kaart met te weinig porto. En dan te bedenken dat ik dat kerstkaartgedoe echt nooit zie zitten. De meeste zien we in december en januari toch dus dan kun je feitelijk je wens al overbrengen. Jaren gaan toch in elkaar op.

Reacties zijn gesloten.