Muziekbeurs

Afgelopen weekend werd de Messe van Musik Produktiv in Ibbenbüren gehouden. Een beurs waar veel muziekinstrumenten en apparatuur werden getoond, getest en verkocht. Ik deed mee aan een ukelele workshop en een cajon workshop. Uiteraard waren er ook diverse aanbiedingen te vinden, waaronder een leuk electronisch drumstel van Roland, die ik bijna had gekocht. Tussen al dat moois kriebelt het echt om van alles aan te schaffen, maar de nuchtere geest houdt je ook weer voor dat sommige aanbiedingen niet eens zoveel voordeliger zijn dan de prijzen die je op het internet tegenkomt. Je wordt vooral aangespoord door de enthousiaste medewerkers en de opeen gestapelde dozen.

Het bordje ‘beursaanbieding’ geeft je het gevoel van ‘nu of nooit’, maar als ik op het wereld wijde web zoek naar de nieuwprijs van het electronische drumstel dat in de aanbieding is, kom ik erachter dat het verschil slechts 50 euro is. Okay, het is 50 euro. Maar dat is een stuk minder dan je zou verwachten op een beurs als deze. Bovendien vind ik het niet netjes dat een ieder die iets had gekocht, bij de uitgang de inhoud van zijn tas(sen) moest tonen, samen met de aankoopbon. Niet echt klantvriendelijk. Ik en mijn twee vrienden gingen met lege handen naar huis en konden dus zo doorlopen.

Ondanks deze kritische noot was het genieten geblazen. De vele demonstraties waren imposant en amusant (vooral de Nederlander die een Yamaha synthesizer demonstreerde werkte af en toe flink op de lachspieren). Het is tijdens zo’n dag ook altijd mooi om te zien dat er nog steeds veel mensen gepassioneerd bezig zijn met muziek. Je ziet alle rangen en standen voorbij komen. Van studentikoze types tot oude rockers, het is een soort samenkomst van gelijkgestemden.