Klanten zoeken

Vandaag voor het eerst in tijden mijn acquisitieboeken er weer bij gepakt. De komende tijd wil ik een aantal verkoopbrieven versturen. Het klantenbestand moet groeien. Ik wil me meer gaan richten op de wat grotere bedrijven. Deze hebben vaak toch wat meer budget voor design dan de kleinere.

Halverwege de middag kreeg ik bezoek van een jongen waar ik ooit mee in een band heb gezeten. Hij heeft een nieuwe baan en is buitendienstmedewerker. Hij probeert klanten te werven voor energieleveranciers. Zo zijn we allebei op zoek naar cliënten, hij in loondienst en ik als zelfstandige.

Acquisitie doen is niet het leukste werk, maar wel noodzakelijk. Zonder klanten namelijk geen bedrijf. Ik mag niet klagen. Maar met het oog op de toekomst wil ik de olievlek wat vergroten. Te beginnen met vandaag.