Dankzij de natuur

Ik blijf het bijzonder vinden… alles wat groeit, bloeit en leeft in onze tuin. Als ik zoals vanmiddag in de tuin zit te lezen word ik constant prettig afgeleid van de mussen, duiven en kauwtjes. Ik krijg er haast een vakantiegevoel van.

We hebben dit jaar behoorlijk veel aalbessen; de frambozen gaan ook lekker en de aardbeien zijn wat minder talrijk maar smaken heerlijk zoet. Vanavond hebben we zitten plukken, zodat we morgen wat vulling in onze yoghurt hebben.

We hebben weinig last van slakken, dat scheelt een hoop. Mogelijk komt dat door de egel die elke avond een bezoekje aan onze tuin komt brengen. Naast de brokjes die wij voor hem/haar klaarzetten, zal er ook af en toe vast een slakje worden weggehapt. Wij houden het maar bij onze vruchten en kruiden… 😉

Geplaatst onder

4 gedachten over “Dankzij de natuur

  1. Hier is het ook genieten in de tuin. We hebben zelfs een merel die voor de 2de keer een nest jongen heeft. En ook hier allerlei soorten fruit in de tuin.

  2. De egel maar niet té veel verwennen, laat hij/zij maar lekker z’n buik vullen met slakken en dat soort gespuis, dan blijft het fruit lekker voor jullie.

  3. Wat heerlijk om zo te kunnen plekken uit eigen tuin. Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd aalbessenjam maakte. Heerlijk vond ik dat.

Reacties zijn gesloten.