De rust vinden is de echte luxe

Veel mensen zoeken de drukte weer op nu de coronamaatregelen een beetje versoepeld zijn. Toch voel ik nog lang geen behoefte om de mensenmassa’s op te zoeken en ik vraag me af of dat ooit nog wel weer komt. Het was gisteren best druk in de supermarkt en ik voelde me niet prettig met al die mensen om me heen. Dat komt natuurlijk vooral omdat het coronavirus nog steeds onder ons is en dat mensen van onze leeftijd (46) nog lang geen vaccinatie krijgen.

Als ik lees over die ellenlange rijen bij de Primark en de Ikea dan denk ik: hebben jullie dat werkelijk gemist? Rondrijden om een parkeerplek te vinden, in een rij wachten voordat je naar binnen mag en onzinspullen consumeren om de economie maar draaiende te houden. Ik denk steeds vaker: ik doe niet meer mee. Ik sta erbuiten. En ik ga ook letterlijk liever naar buiten dan in zo’n benauwde omgeving te zijn.

We hebben al anderhalf jaar geen auto meer en dat betekent dat je af en toe langere afstanden liever op de fiets maakt dan met het openbaar vervoer. Dinsdag moesten we in Harkstede zijn en dat ligt 20 kilometer van ons huis af. Met het openbaar vervoer betaal je voor een enkele reis bijna 8 euro per persoon. De reis duurt in de bus net zo lang als op de fiets. Gelukkig hadden we enorm mazzel met het weer en was het dus heerlijk om erop uit te trekken. Onderweg zagen we tal van vogels en een aantal reeën. Op bovenstaand plekje hebben we wat gedronken en een broodje gegeten. Toen schoot door me heen dat de rust vinden de echte luxe is.

4 gedachten over “De rust vinden is de echte luxe

  1. Ik ben vanmiddag over het winkelcentrum gelopen met de bedoeling wat zaken te gaan aanschaffen. Met een door het mondkapje beslaande bril was het een bezoeking vanaf de eerste minuut. Overal rijen mensen behalve bij de Hema. En ik voelde mij inderdaad niet op mijn gemak tussen al die lui, die bijna nergens de anderhalve meter in de gaten hielden. Het afgelopen jaar heeft mij toch blijkbaar veranderd.

  2. Hoewel ik winkelen w;el een beetje mis ga ik zéker niet in een rij staan wachten om ergens naar binnen te mogen. Ik blijf ook echt net op afstand van grote hordes mensen, evengoed liep ik tóch ergens een besmetting op al heb ik geen idee wáár of van wie.

  3. Wat een prachtige blog want ja rust is een luxe. Ikea rende ik voor de kerst door stond met een kwartier met spullen bij de auto. Gister even naar de kringloop geweest en ja de rij buiten was even schrikken, maar binnen was het niet druk en kon je makkelijk afstand houden. Ik heb meer last van fietsers en wandelaars die niet aan de kant gaan of zo nodig naast je moeten stoppen en dan verbaasd zij dat ik zeg dat ze een paar meter op moeten hoepelen.

  4. ik doe niet meer mee zeg je… het is een bizar nu er weer een beetje mag en je de drukte afgewend bent…het benauwd. Het is tenslotte al meer dan een jaar zo…

Reacties zijn gesloten.