Kitten

Vroeger moest ik bij het woord ‘kit’ vooral denken aan de sprekende auto van de Knight Rider. En als iemand het over een ‘kitpistool’ zou hebben dan zou ik eerder gedacht hebben aan een type klappertjespistool. Maar tijden veranderen. Inmiddels heb ik alweer bijna 14 jaar een eigen huis en dan moet er af en toe wat geklust worden. Sommige klusjes besteed ik liever uit, maar toen onze vaste klusjesman zei geen tijd te hebben besloot ik om zelf de douchekabine te kitten. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna alles via YouTube leren, dus ik keek een stuk of tien filmpjes en ging aan de slag. Op film lijkt het altijd gemakkelijker dan in het echt, want je bent zelf natuurlijk niet zo behendig als de persoon die in beeld is.

Ik werd zelfs een beetje onzeker, want was het resultaat wel goed genoeg? In mijn hoofd had ik al een doemscenario verzonnen dat het plafond van de WC beneden vervangen zou moeten worden door slecht aangebracht kitwerk. Ik besloot de hulp in te roepen van mijn oom, die aardig goed kan klussen. Hij kon me geruststellen: het zag er goed uit. Zo had ik voldoende zelfvertrouwen om verder te gaan. Eerst de douchekabine afgemaakt en daarna het doucheraam. De kit rondom dat raam zag er niet echt fris meer uit en was dringend aan vervanging toe. Het was een hele klus om de oude kit te verwijderen. Dan mag je ook best een beetje grof te werk gaan. Maar als je eenmaal gaat kitten moet je juist subtiel bezig zijn en een beetje geduld hebben.

4 gedachten over “Kitten

  1. Goed bezig mooi verhaal. Kon je Net als de knight rider maar op de automatisch piloot zetten

  2. Ik las Knight Rider en hoorde meteen het erbij behorende muziekje (-: Die auto lijkt me nog steeds handig. Wat ook handig is, is dat ik een man heb die dol is op klussen. Hij probeert het eerst bij een ander uit en gaat dan thuis aan de slag. Nee hoor, niet geloven wat ik schrijf!
    Goed van je, dat je het zelf hebt gedaan. Je had wat bevestiging nodig van een kenner, maar nu ben je ervaring genoeg!

Reacties zijn gesloten.