Brood en tulpen

Veel mensen hebben de afgelopen tijd de film Contagion gezien, wat over een zeer dodelijk virus gaat. Maar ik heb eigenlijk helemaal niet zo’n zin om in deze coronatijd naar zoiets naars te kijken. Liever pak ik er een feelgoodmovie bij. Ik had nog een DVD-box in de kast liggen die ik vorig jaar voor een grijpstuiver heb gekocht bij de kringloopwinkel. Met vijf Europese films. Ik wist dat ‘Pane e tulipani’ een vrolijke film is en die hebben we gisteravond opgezet. Een vrouw wordt tijdens een tussenstop op een vakantie vergeten en besluit naar Venetië te liften. Daar bouwt ze een geheel nieuw leven op.

Ik bezocht Venetië in 2003 en wat ik me er vooral nog van kan herinneren waren de vele toeristen. Op sommige plekken kon je over de koppen lopen. Dat gaat voor mijn gevoel ten koste van de authenticiteit. In de film waren de straatjes en bruggen stukken leger en dan komt zo’n plaats toch beter tot zijn recht.

2 gedachten over “Brood en tulpen

  1. De film Contagion zegt me niets. Wij kijken zo weinig tv, we zijn een soort Neanderthalers. Vooral wat series op Netflix betreft.
    Dat is leuk: naar een film kijken die zich afspeelt op een locatie waar je in vakantie bent geweest. Ik zou overeind springen van enthousiasme (-:
    Groetjes

  2. Hoewel ik nauwelijks films kijk is het altijd leuk wanneer er gefilmd werd op een locatie die je kent, heeft net iets meerwaarde. En zeker als het zo’n prachtige stad is.

Reacties zijn gesloten.