Paddestoelen


Je komt ze overal tegen: paddestoelen. Tot een paar jaar geleden dacht ik nog dat een ‘paddo’ zo groot was als het zichtbare deel wat boven de grond uitsteekt, totdat iemand me vertelde dat je feitelijk alleen de vrucht ziet. De rest van de zwam zit onder de grond en bestaat uit verschillende schimmeldraden die een zwamvlok worden genoemd.

Ik volg iemand op Twitter die ze zelf plukt en ze in gerechten verwerkt. Het ziet er heerlijk uit, al moet je wel weten wat je doet. Net zoals met planten kun je vaak moeilijk zien welke eetbaar en welke giftig zijn. Ik blijf er voorlopig gewoon naar kijken en dan geniet ik ook.

2 gedachten over “Paddestoelen

  1. Dat lijkt me heel verstandig, je moet écht wel iets van paddenstoelen af weten om ze zelf te plukken voor consumptie. Voor mij is kijken ook meer dan genoeg, ze zijn soms zó prachtig.

  2. Ik ben blij te lezen dat je niet zelf aan het experimenteren gaat. Paddo’s lijken zo op elkaar, voor je het weet, heb je een giftige te pakken. Ze horen echt bij de herfst!

Reacties zijn gesloten.