Het leek ons vorig jaar handig om een draadloze deurbel te nemen. Want dan kun je de ontvanger achter het huis zetten en dan hoor je buiten dus ook als er iemand aanbelt. Niet dat hier zoveel aangebeld wordt, maar goed. Een jaar lang geen problemen gehad, tot ongeveer een maand geleden. De deurbel ging zomaar terwijl er niemand voor de deur stond. Eerst denk je nog ‘dat kan gebeuren’ maar toen het elke dag voorkwam zijn we toch even gaan Googelen wat de oorzaak zou kunnen zijn. Blijkbaar reageert de deurbel op een ander signaal in dezelfde frequentie. Bij wijze van spreken kan het komen doordat iemand de afstandbediening van zijn auto indrukt. Daarom maar weer een ouderwetse beldrukker gekocht en het draadloze setje weggegooid. Scheelt ook weer een hoop batterijen!

Steeds meer dingen zijn draadloos en moeten worden opgeladen. Bovenstaand verhaal bewijst dus dat ze ontregeld kunnen worden, zelfs als er geen sprake is van een hacker. Dat belooft nog wat als we straks leven in een wereld van 5G en ‘The internet of things’.

Ik had natuurlijk ook gewoon een deurklopper kunnen kopen… Da’s wel lachen.

Draadloos

4 gedachten over “Draadloos

 • 17 oktober 2020 om 08:55
  Permalink

  Ja, een vriend van me is helemaal gek op dat soort gadgets. Ik zie nog steeds het nut er niet van in.

 • 17 oktober 2020 om 13:24
  Permalink

  Herkenbaar, gelukkig heb ik er mééstal geen last van maar het is inderdaad wel eens gebeurd dat de bel zomaar ging, dat was wél in de winter als het erg koud was. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Maar ik zou zo’n deurkloppen wel willen hebben, hilarisch filmpje!

 • 19 oktober 2020 om 21:14
  Permalink

  Hahah, die deurklopper! Goed dat die geen mondkapje op hoeft (-:
  Wij zijn niet zo van de gadgets, dus scheelt een hoop gedoe. Maar ik herken wel je probleem: als ik in de achtertuin ben, hoor ik echt geen deurbel.

 • 21 oktober 2020 om 11:18
  Permalink

  Dat probleem hoor ik wel vaker inderdaad. Wij hebben daarom een ouderwetse handbel, die je moet ‘klingelen’.

Reacties zijn gesloten.