Wij zijn niet vies van een beetje regen. Als we zin hebben om te wandelen en het is een beetje nattig dan nemen we gewoon een paraplu mee. Bij een enorme stortregenbui blijven we natuurlijk thuis, want helemaal kletsnat worden is ook geen fijn gevoel. Maar bij een beetje motregen is het helemaal niet zo slecht om even door te pakken. Het is nog goed voor de weerstand ook.

Hoe erg is het überhaupt om nat te worden? Het is al wel eens voorgekomen dat we compleet zijn overvallen door een bui en dat onze kleding drijfnat was. Even afdrogen, schone kleding aan of desnoods een pyjama en een kleedje over. Het herfstgevoel zeg maar, best knus.

Maar er zijn grenzen. Toen we laatst bij de notenboer stonden te wachten sloten we aan bij de rij mensen die zich vanwege de regen onder de luifels van het winkelcentrum bevond. Keurig op 1,5 meter afstand. Als er een klant klaar was liep de eerstvolgende in de rij naar de kraam. Er kwam een vrouw aan die achteraan sloot. Ze bleef in de regen staan. Mijn vrouw zei dat ze gerust mocht aanschuiven, er was immers nog ruimte genoeg om te schuilen. Maar ze zei dat ze het eigenlijk helemaal niet zo erg vond, die regen. Toen het nog harder ging regenen bleef ze nog steeds gewoon staan. Waarschijnlijk was ze zich al aan het verheugen op het verhaal dat ze thuis kon vertellen. “Ik was bij de notenkraam de enige die in de regen stond. De rest stond te schuilen, stelletje mietjes!”

Een beetje regen

3 gedachten over “Een beetje regen

 • 31 oktober 2020 om 20:49
  Permalink

  Nat worden in de regen is wél vervelend als je ergens heen moet waar je graag netjes wilt binnen komen. Maar als ik toch naar huis ga maakt het me niet uit of ik verregen. Dat neem je thuis een duik onder de douche en doe je wat droogs aan.
  Maar als het niet nodig is ga ik natuurlijk niet in de regen staan zoals die mevrouw.

 • 1 november 2020 om 08:38
  Permalink

  Ik vind het ook niet erg om in de regen te lopen. Ik moet soms ook gewoon vanwege de hond. Tot op het vel gebeurt dus ook wel eens.

 • 2 november 2020 om 22:09
  Permalink

  Vorige week heb ik vier dagen ruim een uur met Rosa in de stromende regen gelopen. Met een paraplu en dan nog is m’n broek kletsnat. Ik smelt er niet van maar blijf liever droog. Ik snap ook niet dat ze het boven wat beter in de hand hebben. Overdag zon en ‘s nachts regen. Hoe moeilijk kan het zijn?
  Ik heb gegniffeld om je laatste twee regels. Heerlijk!

Reacties zijn gesloten.