Winkel in het wild

Ik heb al eens over het fenomeen minibieb geschreven en blijf dat een leuk initiatief vinden. Soms bevatten de kastjes niet alleen boeken, maar ook levensmiddelen. Nieuw in deze is het ruil-idee. Je haalt er iets uit en je stopt er iets in. Voor de verkoop zijn er hier en daar standjes langs de weg waar je groenten en fruit kunt kopen. Richting Wildervanksterdallen bevindt zich zelfs een automatiek waar je doosjes eieren uit ‘de muur’ kunt halen. Soms hoef je dus helemaal geen rondje door de supermarkt te maken om toch aan je eten te komen. En de boer verdient er zo ook meer aan.

Tijdens onze fietstocht richting Gasselte kwamen we zelfs een winkeltje in het ‘wild’ tegen. Het kraampje stond onbemand langs een fietspad. Verderop was een huis te midden van bomen en akkers. Er werden keukenbenodigdheden, oude tijdschriften, honing en jam aangeboden. We kochten een potje aardbeienjam en deden een paar euro in het blikje. Daar zat ook al wat geld in. Allemaal in goed vertrouwen.

Een automatiek voor eieren:

In de verte lopen de kippen rond. Aan de linkerkant zie je een windmolen in aanbouw:

4 gedachten over “Winkel in het wild

  1. Helaas komt dat verschijnsel hier in een druk deel van de volgebouwde randstad nog nauwelijks voor. Heel jammer want het heeft wel iets om zo direct van de boer je spullen te kopen. Dat goede vertrouwen is ook vaak niet uitvoerbaar .

  2. Hier in de omgeving – Krimpenerwaard – komt het veel voor. Mensen die kersen verkopen, tuinplantjes, scharreleieren, en een boerderij heeft zelfs een kaasautomaat. Jammer dat ik niets in m’n fietsshirt kan meenemen (-:
    Sportieve groet!

Reacties zijn gesloten.