Middle of nowhere

In de vakantie zaten we op het terras van een café in Spijkerboor toen we twee mensen uit de randstad hoorden zeggen dat ze in de ‘Middle of nowhere’ waren beland. Tja, dan heb je blijkbaar het noorden van Groningen nog nooit gezien. Vlakbij het terras lagen een paar charmante huisjes dus dat is niet echt te vergelijken met de kale wildernis die ze waarschijnlijk bedoelen.

Nu zijn we het wel gewend dat mensen die hier niet vandaan komen vaker in zulke termen over het noorden spreken. Ik vind dat niet erg. Behalve als men spreekt zoals dat stel dat ooit tegen Daniel Lohues zei dat ze graag naar Drenthe kwamen omdat ze graag een achtergesteld gebied wilden steunen. Zulke mensen zien het noorden dan als een soort Afrika en het zou me niets verbazen als ze zich ook verwonderen over het feit dat wij hier stromend water hebben. Zelf kan ik altijd enorm genieten van die weidsheid en de rust. Dat is natuurlijk ook een groot verschil met het leven in een drukke stad. Zo zou ik tijdens een bezoek aan Mokum waarschijnlijk het gevoel hebben dat ik in het drukste deel van Tokyo loop. Door de corona ben ik sowieso niet meer op echt drukke plekken geweest.

6 thoughts on “Middle of nowhere

 1. Het is zeker een wereld van verschil daar in het Noorden vergeleken bij de randstad. Al zullen de grote steden in het Noorden wel enigszins te vergelijken zijn. Het is maar net wat je gewend bent. Ik zou , als geboren en getogen grote stadsmens niet kunnen aarden in zo’n relatief weinig bebouwd gebied. Maar om er vakantie te houden is het natuurlijk geweldig.

 2. Waar ik woon, dat is echt the midlle of nowhere en daarbij nog eens het einde van alles ook. Na dit dorpje komt er niets meer.
  Maar zou niet willen ruilen met de stad.

 3. Vooral na een vermoeiende vliegreis vinden veel stedelingen het prachtig om in the midlle of nowhere en daarbij nog eens het einde van alles te bivakkeren.
  Natuurlijk moeten alle luxes van thuis gewoon voor handen zijn. Want anders wordt er vooral denigrerend over de inboorlingen gesproken.

  Dat jij trots bent op jouw omgeving is terecht.

  Laat anderen maar in de waan dat zij in het drukste, meest vervuilde, maar ook meest mooie plekje van de Aarde wonen …

  Vredelievende groet,

 4. Wat een arrogantie om te zeggen dat je naar Drenthe komt omdat je graag een achtergesteld gebied wil steunen. Ik droom van the middle of nowhere en daar fiets ik ook het liefst. Weg van al die moderniteitsdingen. Laat mij maar lekker in de polder wonen waar ik heel de dag de horizon kan zien. En het is nog gezonder ook (-: Koester jullie plek!

 5. Wij wonen in de Randstad. Druk, druk en overal mensen en lawaai. Zelfs ‘s avonds op het balkon hoor je de rijkswegen in de buurt en vliegen de vliegtuigen voor de flat langs. Ik kom oorspronkelijk uit Winschoten. Als het alleen aan mij lag…

Comments are closed.