Bye bye hittegolf

Als ik het goed heb geteld duurde de hittegolf negen dagen. In de eerste periode vond ik het wel lekker, maar stilaan begon ik me te verheugen op wat koelere temperaturen. Gelukkig is het tij met ingang van vandaag gekeerd.

De kleine klusjes die ik in mijn eerste vakantieweek deed waren toen nog goed te doen maar vanaf vorige week woensdag was het eigenlijk te warm om iets te ondernemen.

Ook deze vakantie bleven we redelijk dichtbij huis. Dagje Schiermonnikoog (toen het nog niet zo druk was als deze week), Deventer en Leeuwarden (foto onder). We hebben natuurlijk ook de nodige fietskilometers gemaakt door Drenthe, dé fietsprovincie bij uitstek. Over het Balloërveld, door de bossen rond Gieten en richting Borger. Langzamerhand rekken we het aantal kilometers wat we kunnen rijden op 1 dag. Maximum is momenteel zo’n 60 kilometer. We doen het wel kalm aan, dan is het natuurlijk beter vol te houden dan wanneer je de hele tijd een hoog tempo wilt aanhouden. Ook vinden we het belangrijk om tijdens het fietsen veel om ons heen te kijken. Zo zagen we op 1 dag 7 ooievaars, prachtig om te zien!

6 gedachten over “Bye bye hittegolf

    1. Nee, we hebben ‘gewone’ fietsen… En we rijden idd op ons gemak. En dan houd je het echt beter vol.

  1. Op Schiermonnikoog ben ik eens twee weken geweest. Na een week had ik het wel gezien…
    Mooie foto’s heb je gemaakt! Nederland is zo mooi.
    Fietsen in de hitte was goed te doen (ik rijd op een racefiets) alleen als je stopte was het vreselijk. En een helm blijft een onding.
    Dit zijn betere temperaturen. Geniet nog van je vakantie!

Reacties zijn gesloten.