Planten en kruiden

Afrikaantjes

Door de jaren heen heb ik op dit blog regelmatig foto’s gedeeld van onze bloemen en planten. De oplettende lezer heeft vast wel ontdekt dat het alleen gaat om buitenplanten. Behalve 1 anthurium hebben we geen planten in huis. Op de één of andere manier vinden we buitenplanten een stuk gemakkelijker. Daarbovenop komt nog een stukje allergie om de hoek kijken, want die ene keer dat iemand een bos bloemen meeneemt zitten wij te niesen.

Vanmorgen las mijn vrouw een opmerking van iemand dat degene liever een bos basilicum kreeg dan een bos bloemen. Die geur is voor ons ook beter te pruimen dan de benauwde odeur van een bos chrysanten.

Op de vensterbank staat een kakelvers basilicumplantje en in de tuin staan ook vele verse kruiden. Daarnaast hebben we een keukenkast vol met gedroogde kruiden. Mijn vrouw heeft deze week heel wat potjes bijgevuld en ik heb bijbehorende stickers afgedrukt.

Mijn vrouw heeft de kamilleplant uit de tuin gehaald en de bloemen eruit geplukt om te laten drogen. Hier kunnen we binnenkort thee van trekken. Want dat is de meest gedronken drank hier in huis. Gemiddeld drinken we bijna twee liter thee per dag.

Kamilletoppen

2 gedachten over “Planten en kruiden

  1. Bloemen uit de winkel zijn ook niets. Gekweekt en met van alles ingespoten. Hier hebben we gelukkig genoeg binnen-planten. Ik heb een vetplant die ik al met me meesjouw vanaf m’n 18de.

  2. Chrysanten…wie koopt er nou chrysanten? De meest vreselijke bloemen die ik ken. Dat komt waarschijnlijk uit de tijd dat ik nog in een bloemenwinkel werkte (vorige eeuw…)
    Leuk dat jullie zelfgeplukte kamillethee drinken. En nog hartstikke gezond ook. Zo weet je zeker dat er niet meer gerotzooid is. Proost! (Op jullie gezondheid!)

Reacties zijn gesloten.