Oosterpoortwijk

In dit blogje schreef ik dat ik zo’n vijftien jaar geleden op zoek was naar een huis in Groningen. Toen wij in januari in onze provinciehoofdstad waren leek het me leuk om nog even door de Oosterpoortwijk te lopen. Oude herinneringen ophalen, want hoe vaak had ik daar niet op een zaterdagmiddag rondgelopen en gefantaseerd over een leven in die leuke wijk? De huizen aan de Middenstraat en de Meeuwerderweg was ik in de afgelopen jaar al wel eens weer gepasseerd, maar er was ook nog een huis aan een leuk hofje. Ik kon me in eerste instantie niet meer herinneren waar dat was, tot ik een zijstraat nam van de Hereweg. Ik kwam uit in de Kleine Sophiastraat, waar ik het huis op de hoek zag waar ik destijds verliefd op was. Eigenlijk een leuk hofje met bloemen en veel groen. Ik ben heel blij met de plek waar ik nu woon, maar het is ook grappig om weer even terug te gaan in de tijd en na te gaan waar je toen precies warm van liep.

Screenshot Kleine Sophiastraat van Google Photos

2 gedachten over “Oosterpoortwijk

  1. Kan me wél voorstellen dat je ervan droomde daar te wonen, het heeft iets knussigs. Het zijn wel héél kleine huisjes zo te zien dus waarschijnlijk ben je nu toch beter af.

  2. Dit ziet er heel pittoresk uit. Ik begrijp volkomen dat je op dit huisje je oog hebt laten vallen (plok!)
    In dit soort huisjes ben je wel eeuwig bezig qua onderhoud. Mijn eerste koophuis(je) komt aardig overheen met de foto dus ik spreek uit ervaring… Mooie foto!

Reacties zijn gesloten.