Griep en lezen

Je kunt als mens een boel lezen als je enigszins gedwongen wordt tot nietsdoen. In mijn geval kwam dat door de griep, die maar liefst een week aanhield. Niet dat ik de hele tijd in bed lag, maar ik voelde me gewoon futloos en zat de hele tijd te snotteren. Mijn vrouw had het ook te pakken en zo zaten we dus met zijn tweeën in de lappenmand. Vorig jaar waren we allebei goed doorgekomen, maar blijkbaar hadden we onlangs ergens een virusje opgepikt. Geeft ook niks. Er zijn ergere dingen.

Maar zoals ik al zei, we hebben heel wat zitten lezen en dat is voor mij nooit een straf. Ik las de autobiografie van Elton John en ontdekte Marcel Vaarmeyer, waar ik twee leuke romans van las (‘Spit’, eigenlijk een thriller en ‘De gloriedagen van Walter Gom’). Aparte boeken die spannend waren vanwege de onvoorspelbaarheid. Ik heb ook genoten van ‘Ellebogen’ van Fatma Ayedemir, dat over Duitse mensen gaat met Turkse ouders. Ik had jaren geleden al een film gezien over hetzelfde onderwerp, dus na het lezen van dit boek kreeg ik weer zin om ‘Gegen die Wand’ opnieuw te bekijken. Het mooie van lezen én van films kijken is dat het je de kans geeft om je in te leven in mensen die je in het echt misschien wel nooit ontmoet.

Gistermiddag maakten we een wandeling door Veendam en toen maakte ik de foto die hierboven staat afgebeeld. Dit Kerkplein gaan ze ook nog aanpakken, aangezien de combinatie van doorgaande weg en parkeervakken vaak chaotische verkeerssituaties oplevert.

4 gedachten over “Griep en lezen

  1. Zolang je echt ziek bent van griep komt er van lezen ook nog niets , maar voor een herstellende patiënt is lezen natuurlijk heerlijk. Maar weer even naar buiten doet ook wonderen, komt wel goed dus met jullie.

  2. Echt griep heb je voor minstens drie weken zegt mijn huisarts, de rest is verkoudheid. Maar daar kun je je goed beroerd van voelen.

  3. Je zo af en toe beroerd voelen, is soms best “lekker.” Je komt weer eens aan lezen toe.
    “Griep duurt een week en als je ervoor naar de huisarts gaat zeven dagen.” Althans, zo zegt de volksmond. Toch een dikke beterschapswens. En gun je ook eens een boek als je weer bent opgeknapt!

  4. Ik weet het nog van vorig jaar, ik zag te slecht om maar iets te zien dan duurt een dag lang als je ook nog beroerd bent. Lezen blijf ik heerlijk vinden, ik krijg de kriebels als ik mijn bibliotheekboeken bijna uit heb!

Reacties zijn gesloten.