Bankiers, politici, mensen in topfuncties: ze worden allemaal uitgemaakt voor graaier. Normale mensen doen nooit aan graaien. Ze verzwijgen dat de kassajuffrouw een tientje teveel teruggeeft en steken verzekeringsgeld in eigen zak. Ze wijzen anderen na die bezeten zijn van geld.

Zoals jullie weten hebben veel mensen hier in de provincie last van aardbevingsschade. In eerste instantie werden die klachten niet serieus genomen en kwamen mensen in de kou te staan. Wonen in een onverkoopbaar huis is een vervelend lot. Vooral als er van alles dreigt in te storten en je woonsituatie gevaarlijk is. Sommigen hebben hun huis ontvlucht en wachten op het geld om de scheuren te kunnen herstellen.

Sommigen hebben nauwelijks schade maar krijgen het gek genoeg wel voor elkaar om duizenden euro’s los te peuteren, maar besteden het niet aan het daarvoor bestemde doel. Zonder blikken of blozen kopen ze andere dingen voor het geld dat bedoeld is om aan de aardbevingsschade te besteden. Nee, dit noemen ze niet graaien. Dat doen immers altijd de anderen.

Graaiers, dat zijn altijd de anderen

5 gedachten over “Graaiers, dat zijn altijd de anderen

 • 25 januari 2020 om 14:28
  Permalink

  En dit verbaast je toch zeker niet (meer)???
  Alhoewel ik dat gedrag zeker niet goedkeur snap ik het helemaal.
  Zolang de media hier de focus op legt blijft de ware ellende verstopt en wordt er geen, of in ieder geval verre van genoeg, hulp geleverd.
  Ook hier geldt namelijk…. de vele goeden moeten bloeden door de paar kwaden.
  En tja vanuit dh hoef je geen hulp verw88, die besteden het eveneens aan niet/minder relevante zaken. Hun praatjes vullen al lang niet meer ga(a)t(jes).
  De door hen aangerichte schade is al lang niet meer te herstellen dus tja dat steeds meer mensen tot graaiers verworden vind ik heel begrijpelijk.

 • 25 januari 2020 om 20:25
  Permalink

  Heb je gelezen dat het geld dat door ministerie van Volksgezondheid was bedoeld om een depressiegala van te organiseren, is opgegaan aan managers?
  “Heren” op het pluche graaien bij het leven. Als ze de Kamer moeten verlaten, incasseren ze nog jaren wachtgeld. Lekker voorbeeld geef je af aan je landgenoten.
  Het is frustrerend dat de goeden onder kwaden moeten lijden.
  Voor een tientje wil ik geen dief zijn! Ik ben niet roomser dan de paus maar houd graag de eer aan mezelf.

 • 26 januari 2020 om 08:34
  Permalink

  De dingen die jij hier benoemd, daar doe ik echt niet aan mee. Ik ben te eerlijk denk ik soms wel eens. Maar het is wel zo dat sommige mensen de wegen beter weten te bewandelen dan anderen. En ze komen er mee weg.

 • 27 januari 2020 om 12:41
  Permalink

  O zeker weten, er zijn onder álle mensen altijd wel mensen die het niet zo nauw nemen met eerlijkheid of vinden dat voor hem andere regels gelden. Daarvan worden dan vaak mensen die wél eerlijk zijn het slachtoffer van en dat is pas echt triest.

Reacties zijn gesloten.