Juni

Het bloggen schiet er behoorlijk bij in de laatste tijd. Maar ik doe vandaag een poging om het weer een beetje op te pakken ;-). Een paar fotootjes…

Er wordt nog steeds druk gewerkt op de pleinen in het centrum. Ze zijn al sinds januari bezig en alles zal ergens in de zomer klaar zijn. Het is wel jammer dat er een aantal grote winkels weggaan terwijl men de boel probeert op te fleuren.

Sommige mensen vervangen het groen in de tuin door tegels, wij doen het juist andersom. We hebben er een klein tuintje bijgemaakt met fruit- en kruidenplanten, zonnebloemen, komkommerkruid en nog veel meer…

Dit zorgt voor veel extra gezoem en gegons in de tuin… en de vogels vinden het ook prettig om weer wat extra beschutting te kunnen vinden… Ook zie je dieren voorbij komen die je nog nooit hebt gezien… Zoals de kleine rode weekschildkever:

De rozen doen het ook goed dit jaar:

Geen idee hoe de volgende bloemen heten, maar ik vind ze wel leuk.

De bloemen lijken haast gephotoshopt te zijn. Morning Glory:

Af en toe hebben we een kleine oogst van aardbeien, rode bes en framboos. Nu nog hopen op de groene kruisbes en ik ben benieuwd of de aardappel die we in de grond hebben gestopt ook iets zal opbrengen.

We zijn ook begonnen met zelf brood bakken. Lekker en heel leuk om te doen. Hieronder mijn eerste zelfgebakken brood:

7 gedachten over “Juni

  1. Hier hebben we zo weinig mogelijk bestrating. We hebben tegels weg gehaald en nu een klein terras en paden naar de voordeur, schuur, en naar achter over het erf. De rest is voor planeten, groenten, fruit en kippen en bomen.

  2. Wij hebben zo min mogelijk bestrating en veel groen . Dat plantje onder die roos lijkt op een klaver soort maar ik heb ook niet heel verstand van planten. Het lijkt me trouwens minder werk als je er een paar tegels uithaalt om daar alles in te planten, zoveel potten hebben best veel zorg nodig en ze verdrogen veel eerder dan in de volle grond.

  3. Fijn dat jullie tegels juist veranderen voor groen. Ik lees regelmatig over ’tegelterreur’ en hoe belangrijk het is om ook gewone tuinen te hebben.

  4. Ik zie hier in Vlaardingen juist een heel andere beweging. Mensen tegelen hun tuin helemaal dicht en zetten er dan zo’n lelijk kinderzwembad op of een partytent voor het avond zuipen.

    1. Vreselijk! Terwijl een tuintje voor een vakantiegevoel kan zorgen ☺

  5. Oh, ik vind potten juist wel overzichtelijk, vooral met kruiden omdat alles dan mooi gescheiden blijft. En je kunt er gemakkelijk voor kiezen om een plant (tijdelijk) een andere plek te geven.

Reacties zijn gesloten.