Bocht Oosterdiep

Een dikke maand geleden viel er al wat sneeuw, maar dat was niets vergeleken met wat er nu ligt. Een dikker pak dan ik aanvankelijk had verwacht, maar zoals je op de bovenste foto ziet is het al aan het oplossen. Vroeger dacht ik dat sneeuw pas verdween als het ging smelten, maar blijkbaar gaat het ook weg als het nog vriest.

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden om twee pleinen meer met elkaar te verbinden en te verfraaien: het Raadhuisplein bij het gemeentehuis en het Veenlustplein. Vorige week zijn er een aantal bomen gekapt en nu zijn ze bezig om nieuwe bestrating aan te leggen. Ook wordt de riolering aangepakt. Ik ben heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken, want volgens de initiatiefnemers zal het een positieve injectie geven aan het centrum.

Waar ik zelf nog enthousiaster van wordt, is dat er nu eindelijk besloten is om het gezondheidscentrum te gaan bouwen. Deze komt op het zogenaamde Lloyd’s Terras (waar ik hier al eens over schreef), wat al jarenlang een grote lege vlakte is. Op zich is dat nog niet eens zo verkeerd, maar men ¨vergeet¨ om de boel te maaien en netjes te houden. Dat geldt ook voor een leeg stuk tussen twee panden in (in de Kerkstraat). Hier was ooit een café gevestigd, maar na een brand en sloop keek men er jarenlang niet naar om. Eindelijk hebben de heren en dames van de gemeenteraad besloten om de mini-jungle weg te halen en er parkeerplaatsen van te maken.

Werkzaamheden bij het Raadhuisplein

 

Sneeuw en werkzaamheden

7 gedachten over “Sneeuw en werkzaamheden

 • 24 januari 2019 om 17:07
  Permalink

  Vroeger bestond er zoiets als vorstverlet.

  Maar bij jullie werken ze in de winter gewoon door?

  Zonnige groet,

  • 24 januari 2019 om 17:10
   Permalink

   Inderdaad, geen vorstverlet voor de Veendammers 😉 behalve als het echt niet meer kan…

  • 26 januari 2019 om 08:54
   Permalink

   Vorstverlet is inderdaad niet meer. NIet alleen in Veendam.

   • 26 januari 2019 om 16:30
    Permalink

    Mijn eerste zaterdagbaantje was in de tijd van vorstverlet en ook regenverlet.

    In de zomer vroeger beginnen en in de winter iets later.

    Ik wordt oud …..

    Nostalgische groet,

 • 24 januari 2019 om 21:57
  Permalink

  Ja dat klopt, sneeuw zakt in dus wordt steeds minder als er geen nieuwe sneeuw bij komt.
  Een parkeerterrein zal in een behoefte voorzien maar een goed bijgehouden stukje groen zou natuurlijk mooier zijn.

 • 26 januari 2019 om 08:54
  Permalink

  Sneeuw kan weg vriezen, inzakken, en als de zon er op schijnt kan het ook verdwijnen ook al vriest het. Ik was me daar vroeger ook niet van bewust trouwens.

 • 28 januari 2019 om 15:21
  Permalink

  Mooi dat er wat vooruitgang is zo jammer dat dat altijd zo lang moet duren. Ik wist niet dat van de sneeuw ook niet.

Reacties zijn gesloten.