De ambulancepost van Veendam is verhuisd en bevindt zich nu op een paar honderd meter van ons huis. Vannacht hoorde ik de sirene twee keer gaan, aan het begin en aan het einde van de nacht. Niet dat het me wakker heeft gehouden. Meestal slaap ik gelijk weer in als ik ‘s nachts iets hoor. En het is natuurlijk een kwestie van wennen.

Niet ver van de ambulancepost ligt een braakliggend terrein, dat het Lloyd’s Terras heet. Toen ik pas in Veendam woonde ging het gerucht dat daar een winkelcentrum en bioscoop zouden komen. Maar we zijn nu bijna tien jaar verder en het is nog steeds een kale vlakte. Maar dat gaat binnenkort veranderen. Er zijn plannen in ontwikkeling om daar een gezondheidscentrum te bouwen. Onder de initiatiefnemers zijn een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut. Handig dat dit op loopafstand van ons huis komt, je weet nooit wanneer het nodig zal zijn.

Veendam heeft geen ziekenhuis. Dichtsbijzijnde is Stadskanaal. De ziekenhuizen van Delfzijl en Winschoten verdwijnen en in Scheemda zijn ze een nieuwe aan het bouwen. Deze moet in 2018 klaar zijn. Ook wordt er bij het bouwen rekening gehouden met aardbevingsbestendigheid.

Lloyd’s Terras
Medische zaken

4 gedachten over “Medische zaken

 • 29 januari 2017 om 18:42
  Permalink

  ja het zal wel wennen die sirene zo af en toe, maar zo’n gezondheidscentrum “om de hoek” is echt reuze handig . dat van die ziekenhuizen heeft Renesmurf zich destijds ook reuze boos om gemaakt.

 • 29 januari 2017 om 21:43
  Permalink

  Het is een beetje troosteloze omgeving, kan best een mooi gebouw komen staan. Die ambulance ga je aan wennen woon vlakbij de trein en overgang en hoor daar ook niks meer van.

 • 29 januari 2017 om 22:54
  Permalink

  ja, er wordt almaar met geld gesmeten, en maar verbouwen en nieuwbouwen. Wel allemaal werkgelegenheid natuurlijk. Hier wordt de oude LTS een gezondheidscentrum, dat kan ook niet zonder dure verbouwing.

 • 30 januari 2017 om 08:19
  Permalink

  Hier zie je overal van die gezondheidscentrums staan. Alles bij elkaar en het liefst dichtbij een bejaardenthuis….

Reacties zijn gesloten.