Gemeentebelastingen

Het aanslagbiljet van de gemeentebelastingen is binnen, we gaan dit jaar minder betalen dan vorig jaar. € 3,50 minder per maand om precies te zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat de WOZ-waarde van ons huis met duizend euro verminderd is. Des te lager de waarde van je huis, des te lager het bedrag dat je aan belasting moet betalen.

Een tijdje terug kregen we allemaal een brief van de gemeente met het verzoek om de WOZ-waarde te controleren. Waarom ze dat doen is simpel: de gemeente wordt elk jaar overspoeld met telefoontjes dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat en dat ze het niet eens zijn met de hoogte van het te betalen bedrag. Om dit voor te zijn, spelen ze de bal terug. Als iedereen vóór die tijd akkoord geeft, kunnen ze achteraf niet meer komen klagen.

Maar goed, de meeste mensen weten helemaal niet op welke manier ze de WOZ-waarde kunnen controleren, dat stond ook niet in de brief vermeld. Meestal horen we van de gemeente zelf wat die waarde is. Het bedrag wat zij hadden vermeld kwam overeen met wat ik in mijn hoofd had, dus ik heb dit via de site bevestigd. Maar tot mijn verbazing is het nu dus alsnog met duizend euro verlaagd. Ik vind het prima, want dat betekent dus minder belasting betalen. Maar het blijft vreemd dat ze dus, ondanks de verantwoording bij de burger te leggen, een lager bedrag aangeven. Terwijl de huizenprijzen weer licht gestegen zijn. Het blijft natte-vingerwerk.

3 thoughts on “Gemeentebelastingen

  1. En ze pakken je geld ergens anders wel. Hoef hier gelukkig geen afvalheffing te vragen maar hoorde van de buurvrouw dat ze de prijs omhoog gooien terwijl er nog maar 1 keer per 2 weken geleegd wordt.

Comments are closed.