Nieuwbouw

Bouw flat aan de Molenstreek

Er zijn momenteel twee grote nieuwbouwprojecten aan de gang in Veendam. Vlakbij wordt een complete flat gebouwd en een paar straten verderop zijn ze bezig met een serie twee-onder-één-kap woningen.

Ik vind het leuk om af en toe een kijkje te nemen hoe ver de bouw staat. Bovendien doet het me denken aan toen ons eigen huis werd gebouwd, alweer twaalf jaar geleden. Ik ging elke dag even langs en in de eerste maand leek het allemaal erg snel te gaan. Voordat ik het wist stond het hele huizenblok er. Maar dan moet er natuurlijk nog heel veel binnenshuis gebeuren. Electra en leidingen moeten worden aangelegd. Aan de buitenkant zie je dan geen vorderingen meer. Zo had ik een aantal maanden het gevoel dat er niets gebeurde en toen begon ik wat ongeduldig te worden. Maar geduld is natuurlijk een schone zaak en voordat je het weet is de tijd aangekomen om alles naar eigen wens in te richten. En dan begint de echte pret voor de nieuwe bewoners. 🙂

Nieuwbouw in de Havenstraat

3 gedachten over “Nieuwbouw

  1. Het meeste wordt tegenwoordig al in de fabriek kant en klaar gemaakt, muren met de ramen er al in worden dan op de bouwplaats alleen nog in elkaar gezet, dat gaat inderdaad heel snel.
    Of die huizen dan óók meer dan 100 jaar blijven staan betwijfel ik.

  2. Hier is dat niet anders…. soms rijzen er wel vraagtekens bij mij over de kwaliteit van alle gebruikte materialen in deze tijden van bezuinigen, over lijken gaan, duurzaamheid (gebrek daaraan) etc.

Reacties zijn gesloten.