Mijn vrouw maakte vanmorgen kleine vogeltaartjes van zaad met gestold vet, versierd met besjes van onze vuurdoorn en een paar rozenbottels. Hopelijk vallen ze in de smaak bij onze gevederde vrienden.
Voor onszelf fabriceerden we een soepje. We maakten bouillon van groenteresten die we de afgelopen maanden in een zak in de diepvries hebben bewaard.
Na de lunch maakten we een wandeling door Veendam. Het is vandaag min twee graden. Eenmaal weer thuis smaakt een kop thee dan extra lekker. En met een eindeloze lijst met jaren zeventig nummers van Spotify aan is de pret helemaal compleet.

Vogeltaartjes

5 gedachten over “Vogeltaartjes

 • 20 januari 2019 om 18:19
  Permalink

  Gat in de blogmarkt .. verkopen die hap voor de vogeltjes, Klant 1 heb je bij deze binnen šŸ˜Š

  • 21 januari 2019 om 11:17
   Permalink

   Hahaha, Zelf vind ik die van mij nog niet mooi genoeg om te verkopen.. Maar de basis is wel heel gemakkelijk te maken van gesmolten ongezouten frituurvet en vogelvoer. Sommige mensen maken er echt ware kunstwerkjes van, zoals je hier bijv kunt zien: https://www.youtube.com/watch?v=Fmbo_s0s_m8
   Het is ook leuk om je creativiteit te gebruiken zonder dat je zelf dan weer heel veel extra calorieĆ«n hebt weg te werken. šŸ˜‰
   Succes!

 • 20 januari 2019 om 21:51
  Permalink

  Daar moeten de vogels wel op afkomen, leuk! En een stevige soep gaat er ook altijd wel in bij
  de mens” op deze koude winterdagen.

 • 22 januari 2019 om 14:16
  Permalink

  Wat ziet dat er schattig uit! Het zal ze wel smaken ook.

Reacties zijn gesloten.