Ik heb op mijn blog vaak verteld over mijn bestaan als zzp-er en dat heeft natuurlijk, net als een baan in loondienst, zijn voor- en nadelen. Het laatste jaar merkte ik dat ik steeds vaker verlangde naar wat meer vastigheid en me soms als zelfstandige op een eilandje voelde zitten. Half juli ben ik een bedrijf hier in de buurt binnengelopen en na een kort gesprek bleek dat ze mij voor 1 dag in de week een bijbaan konden aanbieden. Precies wat ik zocht, want de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het werk in mijn eigen bedrijf gemakkelijk in vier dagen kan doen. Een goede deal dus.

Uiteraard was het wel even wennen om je plek te vinden in de zogenaamde ‘kantoortuin’. Met een tiental collega’s is het een stuk rumoeriger maar desondanks kan ik me goed concentreren op mijn werk.

Nu ik een stukje van mijn inkomen als vast kan beschouwen geeft dat ook meer rust als ik het even een keer niet zo druk heb in mijn eigen bedrijf. Want hoe leuk een bestaan als zzp-er ook mag zijn, de wisselende inkomsten zijn soms best vervelend en als je tussen de collega’s zit leer je ook weer van alles. Andere dingen dan wanneer je alleen bent. Ik denk dat dit voor mij de juiste balans is: vier dagen zzp en 1 dag in loondienst.

Bijbaan

7 gedachten over “Bijbaan

 • 1 september 2018 om 14:10
  Permalink

  Vergeet de twee dagen voor jezelf niet.

  Zonnige groet,

  • 1 september 2018 om 15:45
   Permalink

   Die vergeet ik zeker niet Rob ☺

 • 1 september 2018 om 18:37
  Permalink

  Mooi dat je dit zo passend hebt kunnen regelen. Ik denk dat veel zzp’ers zich hierin herkennen.

  • 1 september 2018 om 18:59
   Permalink

   Omdat ik een aantal vaste klanten heb is het te doen maar als je constant aquisitie moet plegen kom je niet aan werken toe.

   • 1 september 2018 om 19:35
    Permalink

    Dat scheelt inderdaad. Bovendien is acquisitie plegen iets wat veel zzp’ers lastig vinden. Ook ik ben liever met het echte werk bezig.

 • 1 september 2018 om 21:16
  Permalink

  Lijkt me een heel verstandige oplossing en fijn dat de mogelijkheid zich ook voordeed.

 • 2 september 2018 om 09:08
  Permalink

  EN je bent ook nog eens die ene dag echt onder de mensen. Ook niet geheel onbelangrijk. Die zekereid is ook top natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.