Ik heb een privacyverklaring gemaakt en die kunt u hier lezen. Niet dat er zoveel bijzonders in staat waar u al niet van op de hoogte was. Al die heisa om de AVG vind ik doodvermoeiend, vooral omdat er zoveel onrust ontstaat door de dreiging van torenhoge boetes. Zo’n vaart zal dat niet lopen, maar er zijn zelfs mensen die hun complete website maar uit voorzorg hebben verwijderd om een financieel fiasco uit te sluiten. Ik moet toegeven: het idee dat je als simpele zzp-er een paar miljoen euro moet betalen omdat je e.e.a. niet goed voor elkaar hebt kan nogal beangstigend zijn. Sommige gasten spelen handig in op deze angst en bieden zelfs cursussen of certificaten aan zodat je jezelf AVG-proof kunt noemen. Los van het feit dat deze certificaten vaak niks waard zijn, gaan ze ook voorbij aan waar het eigenlijk om gaat: het beschermen van persoonsgegevens. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Uiteindelijk draait het allemaal om de vraag: draag je een autogordel omdat je geen bekeuring wilt óf draag je het uit veiligheid.

AVG

8 gedachten over “AVG

 • 24 mei 2018 om 11:29
  Permalink

  Helemaal mee eens.
  Ik heb mijn bericht hierover bijgewerkt met o.a. een link naar de website van de EU. Maar zelfs dan blijft de vraag staan of een persoonlijke blogger ook aan de AVG moet voldoen.

 • 24 mei 2018 om 11:38
  Permalink

  Ook ik ben hier mee aan de slag geweest.

  Terwijl voor mij het bloggen vooral om hè plezier gaat ..

 • 24 mei 2018 om 12:38
  Permalink

  Bij mij staat ie ook. Idioot. Maar goed. Ik heb geen zin in gezeur.
  Heb het gezien bij een ander platform waar ik schreef, een rechtszaak over een plaatje.
  Brrr…

 • 24 mei 2018 om 16:45
  Permalink

  Als je een eigen website hebt dan heb je die avg wel nodig. Maar ik het zal geen vaart gaan lopen.

 • 24 mei 2018 om 20:06
  Permalink

  Ik heb geen enkele invloed op wat “wordpress”met mijn gegevens doet, ik geloof het allemaal wel en kan me voorstellen dat ik als simpele blogger zoiets nodig heb Het stelt ook hélemaal niets voor die verklaring .

  • 24 mei 2018 om 20:08
   Permalink

   Er is een “niet”weggevallen . Ik kan me niét voorstellen……..

 • 25 mei 2018 om 07:11
  Permalink

  Ik ben wel een voorstander van privacy, en die zou nu beter gewaarborgd moeten zijn. Maar voor hobby bloggers een beetje overtrokken.

 • 27 mei 2018 om 21:18
  Permalink

  Jij hebt de klus geklaard!
  Ik was blij dat het erop zat. Wat een gezeur. Eerst wilde ik m’n kont tegen de krib gooien, maar heb mezelf maar een schop onder m’n kont gegeven.

Reacties zijn gesloten.