Kasteel Ruurlo

Op Tweede Pinksterdag togen wij naar Kasteel Ruurlo, gelegen in de Achterhoek. In 1981 zijn daar opnames gemaakt voor de serie ‘De Zevensprong’. Tegenwoordig is er een museum gevestigd met schilderijen van Carel Willink. Een prachtig gebouw op een mooi landgoed, dat het afgelopen jaar een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.

De glazen brug leidde naar de entree van het kasteel. Volgens Wikipedia bestaat het gebouw uit een mengelmoes van bouwstijlen. Gebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw. Later zijn er nog diverse verbouwingen geweest.

De trouwzaal:

Wapen in de houten vloer:

Kunst op het plafond:

Het mooie van een zoomlens is dat je alles dichtbij kunt halen. Een detail aan de voorkant van het kasteel, wapen en uurwerk.

Eén van de twee bijgebouwen.

Dit is de andere, de oranjerie (voor een hapje en een drankje):

Trapgevel:

Als laatste een wandeling over het landgoed gemaakt.

9 thoughts on “Kasteel Ruurlo

  1. Dit prachtige kasteel ken ik niet.

    Toch ben ik vroeger regelmatig als kind op familiebezoek in Ruurlo geweest.

    Zonnige groet,

  2. Wat een indrukwekkend gebouw. En een gedeelte stamt uit de eerste helft van de 14e eeuw. Ik vind dat zo knap! Hoe vakmensen zo’n precisieklus hebben gedaan zonder hulp van handige (meet)instrumenten. Stiekem zou ik best een kijkje willen nemen toen het af was. “Even” terug in de tijd…
    Mooie foto’s!

  3. Wat een mooi gebouw , ik ben gek op al die verschillende hoeken in zo’n gebouw, , je zal er maar mogen wonen. Onbetaalbaar natuurlijk maar toch! Ik zou jet trouwens ook doen voor dat eerste bijgebouwtje, wat een juweeltje. Ook daar de Rodo’s vol in bloei!

  4. Wat grappig. Een vriend van me zat eergister te vertellen dat hij aar was geweest. Hij vond het dus prachtig, maar zijn gezelschap weer niet.

Comments are closed.