Twee kikkers

Op zo’n heerlijke lentedag als gisteren is het geen straf om lekker op de fiets naar mijn vrijwilligerswerk te gaan. Ik was vroeg van huis vertrokken dus had mooi de tijd om bovenstaande foto te maken.

Op de terugreis zag ik bij het hertenkamp een jongedame bijna midden op de weg staan, haar hoofd naar beneden gericht. Ik verminderde vaart en vroeg haar wat er was. Ze wees naar twee kikkers die op het wegdek zaten. Niet naast elkaar, maar op elkaar! Ze maakte zich zorgen dat de diertjes doodgereden zouden worden. Gelukkig was er niet veel verkeer, maar als we niets zouden doen was de kans toch groot dat ze geplet werden. Ik zette mijn fiets op de stander en terwijl zij het verkeer in de gaten hield hielp ik de kikkers met oversteken. Met mijn vinger gaf ik ze een duwtje, waarna ze telkens een stukje vooruit sprongen. Ze bleven gewoon gezellig op elkaar zitten. Na een paar minuten waren ze de weg over en dus veilig. Tenminste… Kikkers zitten het liefst in een natte omgeving. Het meisje zei dat ik ze het beste naar de stoepput kon leiden. Zo zouden ze vanzelf weer in het water komen. Met één laatste por vielen ze in de put en na een high five namen we afscheid.

7 gedachten over “Twee kikkers

  1. En die kikkers maar denken,” je kan niet eens even rustig de liefde bedrijven zonder een schop onder je gat te krijgen”. Weten ze veel hoe gevaarlijk ze bezig waren.

  2. ot… ik kan op enkele posten niet reageren… heb jij dat zo ingesteld?

    Die drukwerk..wat een bagger.. sommige mensen weten echt niet hoe ze het woord ‘klantenbinding’ moeten toepassen, die kun je maar beter kwijt dan rijk zijn.

    Motorcross… tja daar moet je van houden denk ik 😉 Zou niet een locatie zijn waar je de kans loopt mij tegen te komen. Integendeel, dat is 1 van de weinig dingen die ik verafschuw aan de stad waarin ik woon 😉

Reacties zijn gesloten.